Dumitru Constantin

În cadrul tradiţionalului eveniment “Ziua porţilor deschise”, cunoscuta companie producătoare de bere Bergenbier organizează, astăzi, pentru ploieştenii interesaţi, vizitarea fabricii din oraşul lor. Cu acest prilej, ei vor asista “pe viu” la etapele de fabricaţie şi, în final, vor putea degusta una dintre diversele mărci de bere produse aici: Bergenbier, Stella Artois, Staropramen, Beck s, Lowenbrau, Noroc ş.a. În acest sens, organizatorii au pus, gratuit, la dispoziţie un autobuz, care va pleca din oră în oră, începând cu ora 9.30, de vizavi de staţia Coreco-Halele Centrale.
Cei aproximativ 700 de angajaţi ai companiei aminite produc, anual, peste 3,5 milioane hectolitri de bere. Astfel, săptămânal, pe poarta fabricii ies 800 de TIR-uri încărcate cu bere, care aprovizionează toate marile oraşe ale ţării. De asemenea, în urma conferinţei de presă de ieri, susţinută de Marius Pîrvu, directorul fabricii Bergenbier, am mai reţinut că, pe lângă grija deosebită acordată calităţii producţiei, specialiştii de aici sunt preocupaţi, în egală măsură, şi de protejarea mediului. Astfel, Bergenbier este singura fabrică de bere din România care reutilizează integral drojdia rezultată din procesul de fabricaţie (în sensul că aceasta este uscată şi, apoi, folosită ca hrană pentru animale), la fel şi celelalte deşeuri, care sunt refolosite în proporţie de circa 90 la sută.
La întâlnirea de ieri a conducerii Bergenbier cu presa, au fost prezenţi, ca invitaţi, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene.