Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis publicităţii prognoza meteo pentru perioada 12-25 mai. Meteorologii anunţă o vreme instabilă în următoarele două săptămâni, cu şanse ridicate de precipitaţii în câteva zile.

In Muntenia, pâna la jumatatea primei saptamâni temperaturile vor scadea cu aproximativ 8 grade, vremea devenind racoroasa, cu medii ale maximelor diurne de 15…16 grade în jurul datei de 15 mai. Ulterior, regimul termic va fi în crestere, astfel încât, în ultimele zile ale perioadei de prognoza, mediile maximelor diurne vor ajunge la 27…28 de grade si se vor situa peste normele climatologice specifice celei de a doua decade a lunii mai. Minimele termice se vor siuta, în medie, între 7 grade în dimineaţa zilei de 16 mai si 14 grade pe 25 mai.

Va ploua aproape în fiecare zi, în special în prima saptamâna, iar pe 14 mai ploile vor fi importante cantitativ.

La munte, temperatura aerului va marca o scadere pâna pe data de 16 mai, când medile maximelor vor coborî spre 6 grade Celsius, pornind de la 11…12 grade în primele zile. În a doua saptamâna, vremea se va încalzi, temperaturile diurne vor fi în crestere, si vor atinge, în medie, 19 grade spre sfârsitul celei de a doua saptamâni, când vor caracteriza o vreme mai calda decât în mod obisnuit la aceasta data. În prima jumatate a intervalului vor fi si dimineţi cu temperaturi de 0…2 grade, cel mai probabil între 16 si 18 mai, dar apoi regimul termic va marca o crestere si, dupa 22 mai, media minimelor nocturne nu va mai scadea sub 9 grade.

Vor fi ploi, mai ales averse, pe tot parcursul perioadei de prognoza, dar acestea se vor semnala pe arii extinse si vor fi local importante cantitativ pe 14 si 15 mai, când la altitudini mai mari se vor semnala precipitaţii mixte.