Petrolul și Steaua au încheiat nedecis și confruntarea de sâmbătă, scor 0-0, într-unul dintre cele mai spectaculoase jocuri ale actualei stagiuni, chiar dacă meciul n-a avut parte de goluri. La capătul unui joc intens, cu ocazii de ambele părți, roș-albaștrii au rămas, totuși, cu frustrarea de a fi redevenit campioni, dar fără a învinge haita lupilor nici în acest sezon.

Strategia ieftină a lui Reghecampf n-a ținut. Antrenorul declarase că va alinia la Ploiești o formulă cu mai multe rezerve, dar Lucescu știa foarte bine că omologul său va trimite în teren cea mai bună formulă și nu s-a înșelat. Fără a putea conta pe 4 jucători importanți, după ce Mutu și Zicu s-au accidentat, Teixeira era suspendat, iar Gerson, nerefăcut, Petrolul a trecut repede peste perioada de tatonare și a început să atace. Găzarii au dominat clar prima parte și au și marcat de două ori prin Tamuz, însă ambele reușite au fost anulate pentru un presupus henț și un ofsaid semnalizat corect. În rest, De Lucas și Albin au completat seria ratărilor, oaspeții având o singură oportunitate prin Popa, în minutul 25.

Bucureștenii au ieșit de la cabine deciși să contribuie și ei la spectacol și au nimerit bara, în două rânduri, prin Iancu și Chipciu, ultimul încercându-și norocul încă o dată, dar Pecanha a respins excelent. Tamuz, De Lucas și Priso au irosit alte ocazii importante, ca și Hoban, al cărui șut a fost respins de Tătărușanu, în minutul 86, după care Hațegan a pus capăt jocului. Unul dintre cele mai bune ale campionatului, un derby ce și-a respectat statutul, deși i-au lipsit golurile.

Cu o etapă înainte de final, lucrurile sunt cât se poate de clare: Petrolul va încheia sezonul pe locul 3, indiferent de rezultatul de la Brașov, iar în cealaltă tabără Steaua a câștigat titlul cu numărul 25. În multe jocuri, poate chiar a arătat ca o adevărată campioană. Nu și în fața Petrolului!

Petrolul – Steaua 0-0

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo (cpt), Hoban, Guilherme – Mustivar (87 Romario), De Lucas – Priso, Albin (83 Camara), Fernandez (70 Marinescu) – Tamuz

Antrenor: Răzvan Lucescu

Steaua: Tătărușanu – Varela, Szukala, Gardoș (52 Râpă), Latovlevici – Pintilii (cpt), Prepeliță – Adi Popa, Chipciu, Tănase (81 Vâlceanu), Keșeru (46 Iancu)

Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Au arbitrat: Ovidiu Hațegan (Arad) – arbitru; Miclos Nagy (Cluj), Octavian Șovre (Oradea) – asistenți; Dragoș Istrate (București), Nicolae Botaș (Timișoara) – adiționali; Adrian Mărginean (Aiud) – rezervă

Observatori: Vasile Bratu (Slobozia), Viorel Ilinca (Pitești)

O coregrafie pentru veșnicie

Toți suporterii Petrolului prezenți aseară în tribunele stadionului ”Ilie Oană” au fost implicați, înaintea partidei, într-o coregrafie senzațională, gândită pentru a celebra cei 90 de ani de istorie a clubului. Zeci de fani au muncit în ultimele săptămâni la realizarea acestui show, iar rezultatul a fost unul pe măsura așteptărilor. La Peluza I, coregrafia 3D a avut în centru simbolul Campaniei ”Petrolul 90 de ani”, Tribuna a II-a a găzduit siglele echipei de-alungul anilor, Peluza a II-a a fost acoperită de o imagine retro dintr-un meci disputat pe stadionul vechi, iar la Tribuna I fanii au fluturat steaguri galben-albastre. Cele două peluze au fost unite de un banner cu următorul mesaj: ”Flacăra pasiunii oferită nouă, zecilor de generații, arde… pentru o echipă născută din resurse locale și cu trudă, o echipă a orașului și a regiunii. Petrolul era și va fi, totuși, o adevărată familie!”.

Meciul cu Corona se joacă marți, de la 19.45

Petrolul va încheia în deplasare această ediție de campionat, odată cu partida contra ultimei clasate, Corona Brașov, formație ce se va întoarce în eșalonul secund după doar un an de la promovarea în premieră. Meciul de sub Tâmpa se va disputa pe stadionul ”Tineretului” și a fost programat marți, 20 mai, la ora 19.45, fiind transmis, în direct, de Dolce Sport. După acest joc, fotbaliștii Petrolului vor intra în vacanță până la jumătatea lunii viitoare.

fcpetrolul.ro