Petrolul a ajuns la al cincilea succes consecutiv, dintre care patru cu câte trei goluri înscrise la fiecare meci, după întâlnirea de miercuri seară cu FC Vaslui, grație dublei lui Toto Tamuz și a reușitei lui Adi Mutu. La capătul unui joc entuziasmant, lupii puteau câștiga mult mai clar, dar au ratat nenumărate ocazii, permițându-și luxul de a irosi și un penalty.

Neinvinsi de peste 500 de zile pe teren propriu, găzarii n-aveau cum să se împiedice de un adversar aflat în degringoladă, deși ultimele rezultate ale moldovenilor îndemnau la o prudență logică din partea lui Răzvan Lucescu. Cu o echipă încropită și fără a mai avea nicio presiune, moldovenii au făcut o imprudența vecină cu nebunia când au decis să joace deschis pe ”Ilie Oană”. Meritul lor s-a transformat în tactica perfectă pentru Petrolul, care a început să atace furibund, având 3 ocazii în 10 minute, prin De Lucas, Teixeira și Mutu. Golul reușit de Tamuz, șut în colțul lung din marginea careului, avea să deschidă o nouă seară perfectă pentru galben-albaștri. Nici măcar ocazia mare a lui Temwanjera , lovitură de cap scoasă de Pecanha de sub transversală, n-a stârnit panică în rândul petroliștilor, întrucât diferența de valoare se vedea chiar și cu nocturna stinsă.

Tamuz a început cu o ratare partea secundă, cap pe lângă din centrarea lui Hoban, dar atacantul s-a răzbunat și a reușit dubla în minutul 53. La capătul unei faze de toată frumusețea, Toto a șutat în plasă, după ce în prealabil a driblat tot ce-a întâlnit în cale. Șase minute mai târziu, Teixeira a trimis cu capul peste poartă și a amânat golul 3. Nu și Mutu, care a reluat din prima un balon ajuns la el. Lupii au ținut să-și sfâșie adversarul, neuitând cât s-au chinuit să-l învingă în sferturile Cupei României, și au declanșat o nouă ofensivă, însă Albin, Tamuz și Hoban nu l-au putut învinge pe bravul Straton. N-a făcut-o nici Zicu, din penalty, dar tocmai pentru a nu depăși norma celor 3 goluri pe meci, deprinderea favorită a elevilor lui Răzvan Lucescu. Duminică urmează meciul cu Viitorul, iar în tur a fost 3-0. Superstiție? Nu, obișnuință!

N’Koyi și Nepomuceno au fost la meci

Doi dintre fotbaliștii care vor îmbrăca tricoul Petrolului începând din această vară au venit să-și cunoască noua echipă și să ia un prim contact cu publicul de pe ”Ilie Oană”, cu ocazia partidei de aseară cu FC Vaslui. Patrick N’Koyi și Gevaro Nepomuceno s-au bucurat de o primire călduroasă din partea fanilor, ambii fiind prezentați publicului înaintea jocului cu moldovenii, și au rămas impresionați de atmosfera creată de suporterii ploieșteni. Cei doi provin de la Fortuna Sittard, din liga a doua olandeză, și au semnat încă din iarna trecută contracte valabile în următorii 3 ani, iar începând cu 1 iulie vor deveni, în mod oficial, jucătorii Petrolului.

Teixeira câștigă și trofeul lunii aprilie

Mijlocașul în vârstă de 33 de ani a fost desemnat fotbalistul petrolist al lunii aprilie, după ce primise același premiu și martie, în urma sondajului efectuat de către comunitatea suporterilor pe site-ul www.doarpetrolul.ro. Înaintea confruntării de aseară, Filipe a fost recompensat cu o cupă pentru prestațiile sale deosebite din luna aprilie, însă dincolo de cele 3 goluri reușite în partidele cu CFR Cluj, Săgeata Năvodari și FC Botoșani, fanii au fost impresionați, și de această dată, de abnegatia cu care fotbalistul, trecut de prima tinerețe, evoluează la fiecare meci.

Accidentarea lui Tamuz nu este gravă

Eroul partidei cu FC Vaslui a scăpat doar cu o sperietură în urma accidentării suferite la faza penalty-ului scos în minutul 79, când fost faultat de Neniță și a căzut pe umăr. Din cauza durerilor, atacantul nu a mai putut încheia meciul, lăsându-și echipa în inferioritate, întrucât Lucescu efectuase toate cele 3 schimbări până în acel moment. Transportat la Spitalul de Urgență din Ploiești pentru investigații, Toto a primit o veste bună din partea mediciilor, care l-au anunțat că nu este nimic grav, diagnosticul fiind de traumatism toracic. În funcție de starea fotbalistului din următoarele zile, antrenorul Petrolului va decide dacă îl va folosi sau nu în disputa de duminică de la Chiajna, contra Viitorului.

fcpetrolul.ro