Incepând cu luna mai a acestui an, Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Matei Basarab” Ploiești derulează o campanie de informare, prevenire şi dialog social intitulată „Jandarmeria pe înţelesul tuturor” ,,Jandarmeria partener de dialog social” (etapa a III-a), campanie organizată la nivelul Jandarmeriei Române ( perioada mai – august 2014 ).
Campania cuprinde activităţi pe linia prevenirii şi combaterii violenţei în mediul şcolar, precum şi organizarea unor sesiuni de comunicări care vor aborda tematica implementării legislaţiei internaţionale privind drepturile omului.
Prima etapă denumită sugestiv “Stop violenţei şi discriminării în şcoli” a debutat în luna septembrie a anului 2013 în instituțiile de învățământ și centrele de plasament a minorilor din municipiul Ploiesti, având ca principal obiect prevenirea violenţei şi a discriminărilor de orice fel şi crearea „unui model de conduită” în societate.
Această etapă va urmări derularea unor proiecte comune cu instituţii şi organizaţii ale societăţii civile, sesiuni de comunicare cu formatori de opinie, întâlniri cu reprezentanţii partenerilor de dialog social.
Jandarmeria Română îşi desfăşoară activitatea în interesul cetăţenilor, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, astfel evectivele Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești, participă lunar la intâlniri cu elevii ploiesteni.