Urban Titu – Conpet Ploiești 1-1 (0-0)

Cristi Damian

Stadion: ”Urban”, Titu. Spectatori: circa 300. Au marcat: T. Calofir (80)/Munteanu (62-penalti).
Urban: Ghețu – Corbu, Lungu, T. Calofir, Mirescu – Neguț (69 Roman), Penescu, Stan, Petculescu – Ivașcu (cpt) (74 Ciocotoiu), C. Calofir. Antrenor: Nicu Croitoru.
Conpet: Marinică – Maria, Badea (cpt), Stanca, Savu – Căpălău, Munteanu – Ruptureanu (90+4 Georgescu), Anghel (90+2 Tudorache), Stăncescu (89 Manea) – Dalu (86 Jipa). Antrenor: Florin Pîrvu.
Avertismente: C. Calofir (27), Corbu (51)/Badea (52), Stanca (64).
Arbitri: Robert Avram – Andrei Ciuciu și Gheorghiță Bălan (toți, din Ploiești). Observator: Adrian Ion (Bradu – Argeș).
Jucătorul meciului: Ionuț Marinică (Conpet).

Jocul dintre Urban Titu și Conpet Ploiești, contând pentru etapa a V-a a play-out-ului, a fost la un pas să nu se mai dispute. Și nu din cauza echipelor, ci în urma unei încurcături pe axa Federația Română de Fotbal (FRF) și Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA). Prima entitate menționată a transmis forului arbitrajului național că meciul se dispută sâmbătă după amiaza, și nu vineri, așa cum joacă, de obicei, dâmbovițenii acasă. În aceste condiții, CCA a delegat arbitrii pentru prima zi a weekend-ului trecut, brigada fiind compusă din Andrei Zaharia, Ionuț Dimache (ambii, din Slobozia) și Silviu Brândușa (Călărași), în timp ce observatorii întâlnirii ar fi trebuit să fie bucureștenii Ștefan Poenaru și Virgil Crăciunescu. Cum cei cinci oficiali știau că meciul se dispută sâmbătă, așa cum se menționa pe site-urile celor două foruri enunțate mai sus, niciunul nu s-a prezent vineri la stadion. Însă, la arena de joc din Titu au fost prezenți oficialii gazdelor, cei ai oaspeților, salvarea și jandarmeria, plus aproximativ 300 de spectatori. Cu aproximativ o oră înainte de startul oficial al partidei, cele două grupări au realizat încurcătura care există și au început să sune diferiți oficiali ai federației. Soluția s-a găsit repede și au fost informați că o brigadă de arbitri, din Pitești, va sosi în cel mai scurt timp la stadion. Și așa a fost, la ora 18.22, la stadion, s-au prezentat Robert Avram, Andrei Ciuciu și Gheorghiță Bălan, care au parcurs cei 75 de km (n.r. – distanța care desparte orașul Pitești de Titu) în timp record, centralul afirmând că pe autostradă a condus cu peste 200 de km la oră! Delegarea rapidă i-a surprins și pe cei trei arbitri, Ciuciu fiind la serviciu în momentul când a fost informat, în timp ce Bălan se afla la cumpărături. Cavalerii fluierului din Pitești s-au echipat în cel mai scurt timp și după formalitățile de început de partidă au dat drumul la joc peste alte nouă minute (n.r. – 18.31), iar per ansamblu prestația acestora a fost una fără cusur! În ceea ce privește observatorul întâlnirii, Adrian Ion a sosit la stadion undeva pe la mijlocul primei reprize.

Despre joc

Început cu o întârziere de o jumătate de oră, jocul a fost unul destul de plăcut ochiului, în special în repriza a doua, când s-au marcat ambele goluri ale întâlnirii. Startul primului act a fost la discreția ploieștenilor, care în minutul 3 au avut șansa golului la șuturile lui Munteanu și Maria, dar în ambele situații Ghețu a respins balonul, a doua oară fiind ajutat și de bara transversală. Apoi gazdele și-au trecut două ocazii de a puncta, prin Mirescu și Ivașcu, însă în ambele situații s-a remarcat Marinică. Chiar dacă până la finalul reprizei întâi cele două echipe și-au mai creat alte oportunități de a marca, primul act s-a încheiat așa cum a început.
După cum afirmam anterior, repriza a doua a fost mult mai reușită, iar după două ocazii ale gazdelor (Petculescu și Neguț nu l-au putut învinge pe Marinică), centralul Avram a dictat penalti în favoarea ploieștenilor, la un henț comis de Lungu, iar lovitura de la punctul cu var a fost transformată de Munteanu (62).
La acest scor tot oaspeții s-au aflat în prim plan, Anghel (65 – lovitură de cap pe lângă poartă) și deja amintitul Munteanu (72 – reluare de la 20 de metri, puțin alături de țintă) au fost cei mai periculoși oameni ai vizitatorilor. Egalarea a venit în minutul 80, când la o ezitare în lanț în defensiva ploieșteană, T. Calofir a prins un șut de la 20 metri lateral stânga, Marinică neavând ce face. Deși localnicii au avut șansa victoriei în minutul 87, când Petculescu a trimis balonul în bara laterală, tabela de marcaj a indicat, la final, scorul de 1-1, rezultat care a mulțumit ambele tabere.

Muscalu și Nedelcovici, excluși din lot

Conducerea clubului Conpet Ploiești a decis ca în etapele care mai sunt de disputat să renunțe la serviciile a doi jucători – mijlocașul Muscalu și portarul Nedelcovici – după cum ne-a declarat managerul general Lucian Rădulescu.
În jocurile anterioare, fotbaliștii amintiți anterior au fost eliminați și oficialii echipei au decis să nu-i mai folosească până la finalul campionatului, în cazul lui Nedelcovici amenda fiind de 1000 de lei. Însă, lui I. Constantin și Bg. Dinu li s-au mai oferit o șansă, urmând să se prezinte la antrenamentele conduse de Florin Pîrvu.