Federația Internaționala a Diabetului atrage atenția asupra seriozității Diabetului Zaharat. Undeva în lume la fiecare 8 secunde o persoană cu Diabet Zaharat moare. La fiecare 30 de secunde o persoană suferă o amputație datorată Diabetului Zaharat.
Neuropatia Diabetica Periferică afectează aproximativ 50% din pacienții cu Diabet Zaharat de tip I. Nediagnosticată și netratată la timp, aceasta poate duce la deformări ale picioarelor, ulcerații greu vindecabile și chiar la amputări. Rolul pacientului este determinant in prevenția și stoparea evoluției Neuropatiei Diabetice.
Pentru creșterea nivelului de informare a pacienților, Asociația Diabeticilor din Prahova în parteneriat cu Societatea de Neuropatie Diabetică organizează întâlnirea “Ce știm despre Neuropatia Diabetică” miercuri, 7 mai 2014, ora 10 la Palatul Culturii Ploiești (intrarea dinspre Primărie). Evenimentul este structurat sub forma unei conferințe interactive de doua ore în cadrul căreia se dorește abordarea interdisciplinară a Neuropatiei Diabetice:
• Neuropatia Diabetică din punctul de vedere al diabetologului- lector Dr. Cătălina Porojnicu, medic primar Diabet Nutriție și Boli Metabolice ,
• Neuropatia Diabetică din punctul de vedere al neurologului- lector Dr. Rodica Popoiu, medic specialist Neurologie,
Participanții vor putea interactiona cu specialiștii prezenți pentru găsirea celor mai bune modalități de educație in scopul prevenirii și managementului eficient al Neuropatiei Diabetice.
În finalul evenimentului se vor efectua testări gratuite de glicemie , tensiune și risc de ulcerație a piciorului diabetic.
Partener oficial: Consiliul Judetean Prahova,
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul Lions Club Ploiesti, Scoala Postliceala Sanitara Regina Maria de Romania .
Intrarea este liberă.