Fonduri pentru cadastrarea României

Premierul Victor Ponta a declarat că s-au alocat 450 de milioane de euro din fonduri europene pentru realizarea Cadastrului României, acesta urmând să fie finalizat în maximum trei ani.
„Poate sunt eu prea optimist, dar în maximum doi-trei ani, putem să terminăm tot cu aceşti bani. Şi în acest fel terminăm cu tot felul de proiecte, unele populiste şi altele, pur şi simplu, afaceri. Ca să facă statul şi să facă însă cu nişte firme, adică iarăşi să-i îmbogăţim pe unii. Dacă am reuşit şi am pus aceste 450 de milioane din fonduri europene putem să o facem şi în felul acesta, dar toată lumea va beneficia fără să mai îmbogăţim tot felul de afacerişti”, a precizat premierul.

Va crește gradul de conformare voluntară la impozite

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) are ca obiectiv până în anul 2016 creșterea cu aproximativ 5% a gradului de conformare voluntară la declararea impozitelor principale, a precizat Maria Gabriela Horga, director de cabinet al președintelui ANAF.
“Ne dorim o administrație modernă, transparentă, corectă și cu servicii complete. Acest obiectiv este urmărit în programul derulat în parteneriat cu Banca Mondială și sper ca în maximum doi ani să fie realizat”, a mai precizat Gabriela Horga.

Am putea adera la zona euro abia în 2021 !

Țara noastră ar putea adera la moneda unică europeană cel mai devreme în anul 2021, acesta fiind, de altfel, și termenul cel mai realist, se arată într-un studiu al Erste Group Research.
Potrivit analiștilor, ținta oficială de aderare este 2019, dar acestui termen se opun mai ales argumentele sărăciei românilor şi a productivităţii scăzute a muncii lor, în comparaţie cu zona euro.
Aceiași specialiști mai spun că, din anul 2007 încoace, autoritățile române au transformat data aderării României la zona euro într-o “ țintă mișcătoare”.