O alunecare de teren care a început să antreneze un deal de pe malul Cricovului Sărat, în comuna prahoveană Sângeru, a început să le dea bătăi de cap autorităţilor locale şi celor judeţene.
Din cauza precipitaţiilor masive din ultima lună şi a creşterii debitului râului Cricovul Sărat, malurile s-au erodat şi au început să antreneze, odată cu pământul, şi câteva locuinţe din cartierul de romi din comuna Sângeru.
Potrivit primarului localităţii, Gheorghe Radu, cea mai afectată este o casă situată la circa 20 de metri de albia râului, locuinţă din lemn şi paiantă, a unei familii cu cinci membri. „Au avut noroc, totuşi, că acea casă nu a fost din cărămidă, pentru că, altfel, ar fi luat-o la vale. Fiind din materiale mai uşoare, unul dintre colţurile casei s-a lăsat, odată cu terenul pe care este amplasată. Familia care locuieşte acolo a refuzat să fie adăpostită într-o locuinţă mobilă, pusă la dispoziţie de autorităţile judeţene, şi a preferat să se mute la rude. Alte două case din zona respectivă au zidurile crăpate.

Detalii, în ediţia de mâine a ziarului Prahova.