Echipa de baschet a Colegiului Național “Mihai Viteazul”, din Ploiești, și-a apărat cu succes titlul cucerit în urmă cu un an, la Olimpiada Naționala a Sportului Școlar. Băieții pregătiți de Nicolae Băcanu și Constantin Mircea au câștigat, la Tg. Jiu, al doilea titlu național consecutiv, după ce au învins în finală, cu 79-76, cu reprezentanta Timișoarei. Ștefan Neagu a înscris coșul victoriei, din spatele semicercului, cu 3 secunde rămase din meci.

Campionii de la LMV, asemenea vicecampionilor U20 de la CSS Ploiesti, vor fi premiati si prezentați publicului ploieștean, marți, la pauza primului joc al semifinalei dintre CSU Asesoft și U Mobitelco!

In ultimii trei ani Ploiestiul a performat la nivel de copii, juniori si tineret. Practic, din momentul in care CSU Asesoft s-a implicat in sectorul juvenil: infiintarea Academiei de Baschet, trialurile efectuate, acordarea de burse pentru sportivi alaturi de conditii optime de cazare, masa si antrenament (inclusiv cu echipa mare), selectionarea unor jucatori din zona Prahovei sau din tara, programul Asesoft Junior, scolarizarea copiilor la clasele de baschet de la Colegiul National I.L. Caragiale sau Mihai Viteazu.

Astfel, daca acum 4 ani ne aminteam de ultima medalie obtinuta ca fiind bronzul cu generatia Dogaru, Dodoc si Adi Blidaru in 2003, antrenati de acelasi profesor Marian Hartman (CSS Ploiesti), acum putem vorbi despre doua medalii de aur la licee cu LMV, argint licee prin I.L. Caragiale, aur la gimnaziu tot Caragiale, argint u18, u20, bronz u16, u18,u23, aur universitar prin Vlad Negoitescu. Toate in trei ani de zile!

Aceste rezultate nu ar fi fost posibile decat in urma colaborarii excelente dintre Csu Asesoft si Css Ploiesti (profesorii Marian Hartman si Ionut Ivan, directorii Nicolae Iorgulescu, Loredana si Robert Munteanu), Colegiul National Mihai Viteazu (prof. Nicolae Bacan si directorul Gabrel Taga) si I.L. Caragiale (director Petre Nachila, prof. Nicolae Damian). Totodata clubul le multumeste antrenorilor Sorin Hartman (acum la Stiinta Bucuresti) si Cornel Alecu, precum si tuturor sponsorilor si partenerilor! Toate aceste colaborari si rezultate au fost si vor fi dedicate baschetului ploiestean, care a crescut enorm de mult, condus de locomotiva Csu Asesoft Ploiesti, campioana Romaniei.