Ieri, persoanele private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Ploiești şi-au exercitat dreptul de vot la alegerile pentru Parlamentul European, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum şi cu Deciziile Biroului Electoral Central .

Persoanele condamnate care au îndeplinit, cumulativ, următoarele condiţii și-au exercitat dreptul de vot:
-să aibă vârsta peste 18 ani sau să fi împlinit această vârstă în ziua alegerilor;
-să nu le fie interzis acest drept prin hotărâre judecătorească definitivă;
-să fie cetăţeni români sau comunitari cu reședința în România;
-să deţină acte de identitate valabile;
-să solicite în scris exercitarea dreptului la vot, solicitare adresată preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare prin intermediul administraţiei locului de deţinere.

Astfel, la nivelul Penitenciarului Ploiești din numărul total de 739 deținuți custodiați, 687 au avut drept de vot, dintre aceștia 514 și-au exprimat în scris solicitarea de exercitare a acestui drept și 479 au votat efectiv.

Persoanele private de libertate au votat, prin intermediul urnei mobile, la sediul Penitenciarului Ploiești, arondat la Secția de votare nr.70, la Secția exterioară Berceni, arondată la Secția de votare nr.330 și la Secția exterioară Movila Vulpii, arondată la Secția de votare nr.495.

În cele trei locații au fost amenajate spaţii corespunzătoare amplasării urnelor speciale şi a cabinelor de vot.