Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (16:15), în județul Prahova, circulația autovehiculelor este blocată pe ambele sensuri de deplasare ale DN 1 Ploiești – Brașov , în zona kilometrului 113, pe raza localității Posada, din cauza unui accident rutier în care sunt implicate un autoturism și un ansamblu de vehicule format dintr-un autotractor și o semiremorcă.

Din primele informații reiese că evenimentul s-a produs în următoarele împrejurări: ansamblul de vehicule a lovit de un zid de protecție a drumului, aflat în dreapta direcției sale de deplasare, după care a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu autoturismul care se venea din direcția opusă acestuia. Motivele și gradul de vinovăție al părților implicate în accident vor fi stabilite în concret, ulterior, pe cale de anchetă.

Tot din primele informații rezultă că, în urma producerii accidentului, două persoane au fost rănite.

La fața locului se află poliția rutieră care ia măsuri pentru salvarea de vieți omenești, limitarea pagubelor, preîntâmpinarea producerii unor situații mai grave, fluidizarea traficului și efectuarea cercetărilor ce se impun.

Tuturor conducătorilor auto care tranzitează zona accidentului le recomandăm să aștepte în coloană, iar când traficul se va relua, să circule cu atenție sporită și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor.

În cauză au fost sesizate și alte autorități responsabile, pentru a interveni conform competențelor ce le revin.