1.176 de candidaţi s-au înscris, în Prahova, la concursul pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate vacante / rezervate în învăţământul preuniversitar din 2014. Comparativ cu anul trecut, numărul candidaţilor este ceva mai mic (în 2013 erau înregistraţi 1.424 de candidaţi), având în vedere că profesorii care au obţinut note de minimum 7 la examenele de titularizare din anii trecuţi au putut să obţină, anul acesta, posturi pe perioadă nedeterminată, fără să mai susţină din nou, concursul. De departe, însă, cea mai mare concurenţă s-a înregistrat pentru un post titularizabil de profesor de limba română.
Înscrierea a avut loc în perioada 9- 16 mai a.c., la secretariatele speciale ale Centrelor de concurs de la Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” şi Colegiul “Spiru Haret” – ambele din Ploieşti, care au funcţionat în incinta Inspectoratului Şcolar Prahova.
Cea mai mare concurenţă se înregistrează la limba şi literatura română, unde pentru singurul post titularizabil din judeţ – la Poiana Copăceni, comuna Gura Vitioarei – sunt înscrişi 159 de candidaţi, potrivit precizărilor inspectorului şcolar Tudor Iancu, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.

Detalii, în ediţia de mâine a ziarului Prahova.