Premierul Victor Ponta a afirmat ieri, la postul public de radio, că statul poate plăti pensiile şi salariile în acest an, fără să se împrumute, indiferent cât de rău se va deteriora situaţia din Ucraina sau din Europa.
„România îşi asigură 100% fără niciun fel de alt ajutor pensiile, salariile şi funcţionarea instituţiilor fără niciun fel de dificultate”, a spus primul ministru.
Acesta a precizat că, având în vedere „rezervele din Trezorerie şi din buget, indiferent de cât de rău se va deteriora situaţia din Ucraina sau din Europa nu va fi nevoie să împrumutăm bani din altă parte”.
Premierul Victor Ponta declarase, săptămâna trecută, că România s-a împrumutat marţi de pe pieţele financiare internaţionale la o dobândă foarte bună de 3,70%. Astfel, s-au asigurat banii de pensii şi salarii pentru 2014, a adugat Ponta.
„Asta înseamnă că avem toţi banii de salarii, de pensii, de funcţionare a instituţiilor, orice s-ar întâmpla în Ucraina, orice s-ar întâmpla în altă parte”, a afirmat premierul.