În seara zilei de sâmbătă, 12 aprilie 2014, trei persoane – printre care un copil – şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier care a avut loc pe DN 1, în zona oraşului Sinaia.
Din datele preliminare ale poliţiştilor a reieşit că şoferul unui autoturism Opel, care circula pe direcţia Ploieşti- Braşov, ar fi pierdut controlul volanului şi ar fi pătruns pe contrasens, ciocnindu-se de un autoturism de teren care circula din sens opus. În urma impactului, un copil în vârstă de 10 ani şi părinţii săi au decedat ! Traficul în zonă a fost blocat total mai mult timp, şi, apoi s-a desfăşurat sub supravegherea poliţiştilor, coloanele de maşini ajungând la cinci kilometri.
În aceeaşi zi, dar cu trei ore mai devreme, un alt accident a avut loc tot pe DN 1, între Comarnic şi Posada. Un autoturism a pătruns pe contrasens, izbindu-se violent de un altul care circula din sens opus. Cinci persoane au fost transportate de urgenţă la spital.
Se pare că, în cazul celor două accidente, principala cauză a fost viteza neadaptată la condiţiile meteo (ploaie, carosabil umed, vizibilitate redusă).
De altfel, tot pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile, săptămâna trecută, în Prahova au mai avut loc alte două accidente, soldate cu răniţi grav. Astfel, vineri, o tânără de 21 de ani a fost transportată de urgenţă la spital în urma unui accident pe DN 1 B, în care au fost implicate patru maşini, iar joi – o femeie a fost luată cu elicopterul SMURD şi dusă la Bucureşti, din cauza traumatismelor multiple suferite în urma unui accident care a avut loc tot pe raza localităţii Bucov.
(F.T.)