Oameni de afaceri din Bulgaria, prezenţi la Ploieşti

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Prahova organizează, joi, 10 aprilie, de la ora 11.00, o întâlnire de lucru cu o delegaţie de oameni de afaceri din Bulgaria, condusă de Eleonora Ivanova, preşedintele CCI Bulgaro-Române, din Ruse.
Delegaţia este formată din reprezentanţii a şapte firme specializate în comerţul cu materiale de construcţii, distribuţia de produse de panificaţie şi patiserie, fabricarea de pompe centrifugale de apă, fabricarea de produse cosmetice, precum şi de îndulcitori şi băuturi tip instant. Investitorii bulgari şi-au exprimat interesul de a purta discuţii, în vederea identificării unor colaborări, cu firme prahovene care activează în sectoarele energetic, telecomunicaţii, distribuţie produse, instalaţii chimice, centrale şi instalaţii electrice, sisteme de irigaţii ş.a.
Firmele prahovene interesate de această întâlnire pot afla detalii la fax 0244/512.552 sau e-mail: www.cciph.ro

Amendă de 5.000 de lei, pentru ilegalităţi în evidenţa contabilă

Lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IJP Prahova au organizat, recent, o razie pentru identificarea firmelor care vând cu documente falsificate fie subansamble auto, rezultate în urma dezmembrării, fie autovehicule second hand. Astfel, la o firmă din Blejoi, s-a constatat că administratorul acesteia nu a întocmit şi păstrat o evidenţă strictă a tuturor vehiculelor achiziţionate în vederea dezmembrării, fapt pentru care acesta a fost amendat cu 5.000 de lei.
De asemenea, în incinta unei alte firme, de astă dată din Ploieşti, au fost descoperite două utilaje de construcţii care fac obiectul unui dosar penal, privind infracţiunea de abuz de încredere. Drept urmare, a fost dispusă măsura restituirii utilajelor adevăratului proprietar şi sancţionarea celui vinovat.

Consultanţii pentru proiecte agricole vor fi acreditaţi

Consultanţii pentru proiecte agricole vor fi acreditaţi, din acest an, pentru că foarte mulţi îşi făceau asemenea firme şi “amăgeau” fermierii mici, care ajungeau să plătească mai mult, a declarat ministrul Agriculturii.”Cred că este important să le punem la dispoziţie acestora proiecte tip, ca să nu mai cheltuie bani şi în acest scop.
În plus, titularii proiectelor vor beneficia şi de o garantare pentru cofinanţarea a 80 la sută din valoarea investiţiei. Unii consultanţi cereau fermierilor avansuri mai mari, iar comisionul datorat nu era în funcţie de reuşita proiectului”, a adăugat Daniel Constantin.
În luna viitoare, acest minister va avea la dispoziţie 150 milioane de euro, din pachetul financiar 2014-2020, tocmai pentru achiziţionarea, de către micii fermieri, de utilaje agricole, investiţii în fermele de reproducţie şi cele de creştere a animalelor.

150 de maşini de lux, furate în ultimii ani

În ultimii trei ani, inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au depistat aproximativ 4.000 de vehicule cu elemente de identificare neconforme, precum şi 150 de maşini care erau date în urmărire pentru furt.
Conform statisticii RAR, aproape o treime din aceste maşini au fost furate în România, iar alte 20 la sută, în Italia şi Germania.
În principal, hoţii preferau maşinile cele mai scumpe: BMW (25 la sută din totalul maşnilor furate), Volkswagen (19 la sută), Mercedes (14 la sută), Opel (8 la sută).