CSO Plopeni – AFC Băneşti-Urleta 3-0 (0-0)

Stadion: ”Gheorghe Şilaev”, Plopeni. Spectatori: circa 250. Au marcat: Zamfir (50, 80), Huza (90+1).
CSO: V. Costache – Tătaru, Căpraru, Lungu, L. Radu – Ştirbu (83 Codreanu), Zamfir, Trică (41 Iordache), C. Vlad – Huza, Puiuleţ (cpt) (87 Gherghină). Antrenor: Bogdan Plachta.
AFC: Bădulescu – Burlacu (87 Matache), Popa, Bălănică, Pană – Nichifor, Albu (cpt) (83 Roşu), Chivu, Hromei – Budileanu (67 Comnoiu) – Cristache. Antrenori: Ion Burchi şi Cătălin Dumitrache.
Avertismente: Ştirbu (65), C. Vlad (86)/Albu (62), Burlacu (86).
Arbitri: Andrei Moroiţă – Claudiu Dumitru şi Mihai Vizitiu (toţi, din Ploieşti). Observator: Ion Mihai (Ploieşti).
Jucătorul meciului: Alexandru Zamfir (CSO Plopeni).

De la începutul returului, CSO Plopeni a reuşit să bifeze 12 puncte din tot atâtea posibile, în campionat, dar şi o calificare în optimile de finală ale Cupei României, faza judeţeană. ”Vinovat” de cele petrecute până acum la Plopeni este tehnicianul Bogdan Plachta (foto), fost portar în eşaloanele superioare, el fiind, la 30 de ani, unul dintre cei mai tineri tehnicieni. După Nouraş Nicorescu şi Daniel Dumitrache, conducerea clubului a decis să meargă în continuare pe mâna lui Plachta, iar roadele nu au întârziat să apară. Ultimul succes l-ar înregistrat în faţa uneia dintre formaţiile bune ale campionatului, AFC Băneşti-Urleta, oaspeţii plecând ”bătuţi” de pe stadionul ”Gheorghe Şilaev” la un scor de neprezentare. Mijlocaşul Alexandru Zamfir, creditat cu o dublă în minutele 50 şi 80 (n.r. – în ambele situaţii a reuşit să înscrie în urma a două şuturi de la distanţă, cel de-al doilea gol fiind un trasor de la 35 de metri, care s-a oprit în poarta lui Bădulescu), plus atacantul Radu Huza (90+1 – plecat din propriul teren, a driblat portarul advers şi a înscris ca la antrenament, în poarta goală) au fost autorii celor trei reuşite ale întâlnirii. Dacă golurile s-au marcat în repriza secundă, trebuie spus că în primul act cea mai importantă şansă de a marca a aparţinut tot gazdelor, acelaşi Zamfir nimerind bara laterală dreapta a porţii lui Bădulescu, în urma unui şut expediat de la 30 de metri (39). Mai trebuie spus şi faptul că, după fiecare reuşită, jucătorii plopenari au dedicat golurile preşedintelui Ştefan Huza, tatăl celui de-al treilea marcator al partidei, care cu o zi înainte de meci a împlinit o frumoasă vârstă.
De partea cealaltă, trupa din Băneşti, pregătită de Ion Burchi, nu a ieşit cu mai nimic în evidenţă în meciul de la Plopeni, doar şuturile de la distanţă dând ceva emoţii lui Costache, toate trecând pe lângă poartă sau peste transversală!
Cristi DAMIAN