CFR Cluj – Petrolul 1-1 (0-0)

Stadion: “Dr. Constantin Rădulescu”. Spectatori: circa 2500. Au marcat: Fl. Costea (83) / Teixeira (60)
CFR: Felgueiras – Maftei (75 Tade), Cadu (cpt), Piccolo, Camora – Monroy, Djokovic – Deac, Rui Pedro (67 Negruţ), Chanturia (67 Fl.Costea)- Ogbu. Antrenor: VasileMiriuţă
Petrolul: Pecanha – Achim, Geraldo (cpt), Hoban, Guilherme – Mustivar, De Lucas – Zicu (71 Fernandez), Albin (79 Romario), Teixeira – Tamuz (53 Manasse). Antrenor: Răzvan Lucescu.
Cartonaşe galbene: Ogbu (41), Monroy (84), Camora (86) / Geraldo (10, ‚53), Teixeira (62).
Cartonaş roşu: Geraldo (53).
Au arbitrat: Istvan Kovacs (Carei) – arbitru; Valentin Avram, Mircea Orbuleţ (ambii Bucureşti) – asistenţi; Florin Marcu (Oradea), Sergiu Popa (Aiud) – adiţionali; Ioan Ciocănea (Sibiu) – rezervă.
Observatori: Cornel Sorescu (FRF, Piteşti), Rodion Cămătaru (LPF; Craiova)
Jucătorul meciului: Filipe Teixeira

Chiar dacă a sperat câteva zeci de minute la primul succes din mandatul său la Petrolul, până la urmă Răzvan Lucescu a trebuit să se mulţumească doar cu un egal! La fel ca şi celelalte meciuri cu el pe bancă, în total, ajungându-se la cinci remize consecutive ale lui Răzvan!
Desigur, antrenorul petrolist vede partea bună a lucrurilor, Petrolul făcând un nou meci în care s-a arătat o creştere, o repetiţie excelentă pentru deplasarea de la Giurgiu, de săptămâna viitoare, când un scor similar cu cel de duminică seara ar aduce calificarea în finală! „Plusul” a venit şi din faptul că, timp de mai bine de o jumătate de oră, galben-albaştrii au jucat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Geraldo, al doilea cartonaş roşu din acest sezon pentru Petrolul fiind destul de uşor acordat de centralul Kovacs. Chiar şi cu un om în minus, Petrolul a reuşit să marcheze, prin Teixeira, după o pasă a lui Mustivar („suspect” de offside), portughezul fiind, de departe, cel mai bun jucător de pe teren, cu două clase peste toţi ceilalţi.
După ce Hoban a scos o minge de pe linia porţii, Florin Costea a egalat (min. 83, scăpat din marcaj de fernandez, după o respingere greşită a lui Romario, la un aut), scorul final, 1-1, fiind – să recunoaştem – „conform cu realitatea”.
Declaraţii după joc

Răzvan Lucescu: “Jocul a avut două perioade: 55 de minute în care s-a jucat 11 contra 11, în care CFR-ul a controlat meciul: şi pot spune că am pierdut această primă repriză. Cei de la CFR s-au apropiat de multe ori de poarta noastră. În perioada a doua, paradoxal, după ce am rămas în 10, s-a produs un declic. Am reuşit să ieşim de câteva ori pe contraatac, am şi marcat. Din păcate, am luat gol la o fază pe care trebuia s-o blocăm simplu.
Încerc să evit comentariile asupra deciziilor arbitrilor. Probabil, a fost o greşeală acolo (n.r. la eliminarea lui Geraldo), dar nu vreau să insist pe acest subiect. Îmi pare bine că jucătorii au avut o reacţie extraordinară. Sunt neînvins şi asta mă bucură foarte tare. Am câştigat un punct, nu am pierdut două”
Vasile Miriuţă: „Îmi felicit echipa, a jucat foarte bine: atitudine, determinare, am avut foarte multe ocazii. După primirea golului echipa a avut moral, a demonstrat caracter. Un 1-1 contra Petrolului nu e un rezultat rău. Puteam poate să facem mai mult, dar repet, nu am ce să le reproşez jucătorilor mei. Cred că a fost cel mai bun meci al meu şi al lor de când sunt aici”.