Rudele unei femei din Ploieşti îi acuză pe medici de înşelăciune. Femeia este obeză şi ajunsese la 150 de kilograme. Membrii familiei au declarat că femeii i se promisese o operaţie gratuită de micşorare a stomacului, însă s-au trezit cu o factură de peste 7.000 de euro. Mai mult, starea femeii s-a agravat după câteva zile de la operaţie.

Rudele pacientei au declarat că medicul diabetolog din Ploieşti i-a spus femeii că poate avea parte de o operaţie gratuită de micşorare a stomacului, la o clinică privată din Braşov, potrivit România TV.

„Diabetologul pe care îl avea de 4-5 ani i-a spus că are o ofertă de operaţie de mişcoare de stomac, gratis, la o clinică din Braşov. I-a spus că nu o să o coste absolut nimic. După operaţie am aflat că costurile au ajuns la 7.000 de euro, Numai operaţia ar fi costat 6.200 de euro”, a declarat nora pacientei.

La câteva zile după operaţie, femeia s-a simţit rău şi a ajuns din nou la clinica din Braşov. Rudele au negociat să plătească doar 3.000 de euro, în 10 rate. Ei acuză însă clinica de înşelătorie. „De la Ploieşti s-a pornit cu o înşelătorie. La Braşov au încercat să o acopere pe doamna doctor de la Ploieşti, spunând că picam la pace, dăm numai 3.000 de euro, dar să nu facem nimic cu televiziunea”, a declarat fiul femeii.

Medicii din Braşov au spus că pacienta a primit o donaţie din partea unei fundaţii şi că s-a obligat să plătească spitalului diferenţa de 4.500 de euro. În plus, afirmă că starea femeii s-a înrăutăţit după intervenţie pentru că nu s-a alimentat corect.

„La şapte zile după operaţie, pacienta a revenit cu stare generală alterată, în special din cauza unei bronhopneumonii şi a unei insuficienţe renale acute prin denutriţie. Adică nu s-a alimentat şi nu a băut lichide. Starea de deshidratare era foarte gravă”, a declarat medicul Mihail Dăncescu.

Rudele femeii vor depune plângeri la Colegiul Medicilor din Braşov şi Prahova, dar şi la Poliţie.