Gheorghe Mencinicopschi oferă sfaturi practice pentru masa de Paşte. Postul Pastelui este aproape de final; in aceasta perioada am mancat alimente mai usoare si reduse cantitativ, drept pentru care trebuie sa fim moderati si sa facem treptat trecerea la mancarurile grele, caracteristice sarbatorii de Paste: oua rosii, drob, ciorba si friptura de miel, stufat, cozonac si Pasca.
Masa de Paste ar trebui sa inceapa cu salate, care pregatesc sistemul gastro-intestinal pentru a putea digera mancarurile grele; ex: salata verde de cruditati sau de legume specifice anotimpului – urzici, leurda, papadie. Acestea sunt foarte sanatoase, avand efecte detoxifiante puternice. Apoi, putem manca o portie de drob, dupa care facem o pauza de o ora in care bem un ceai (verde, de papadie, digestiv etc) sau alta bautura nealcoolica si ne plimbam, facem miscare. Dupa o ora mancam un alt fel, de exemplu friptura, la care asociem legume la gratar si/sau muraturi in saramura, care usureaza digestia.
Cititi mai multe pe www.romaniatv.net .