Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Box, ploieşteanul Leonard Doroftei, isi sărbătoreste astazi ziua de naştere, fostul campion mondial WBA împlinind 44 de ani. Doroftei a început să practice boxul în urmă cu 30 de ani, paşii din această disciplină sportivă fiindu-i îndrumaţi de antrenorul emerit Titi Tudor.
De cinci ori campion naţional la seniori, fostul pugilist ploieştean şi-a trecut numele pe lista medaliaţilor olimpici, în două rânduri, câştigând bronzul la ediţiile din Barcelona (1992) şi din Atlanta (1996). Înainte de a trece la profesionişti, în 1997, Doroftei a câştigat titlul mondial în 1995 şi pe cel continental, doi ani consecutiv (1996 şi 1997).
La cinci ani după ce a făcut saltul la boxul profesionist, acesta a obţinut titlul mondial la categoria semi-uşoară a versiunii WBA, pe care şi l-a apărat cu succes la Bucureşti. În 2003, Leonard Doroftei s-a retras din activitatea de pugilist profesionist, cu un palmares de 22 de victorii (8 prin KO), o remiză şi o înfrângere.

Detalii, în ediţia de mâine a ziarului Prahova.