În opinia preşedintelui Federaţiei Crescătorilor de Ovine din România, cu prilejul Sărbătorilor de Paşti vor fi sacrificaţi 2 – 2,5 milioane de miei, iar preţurile vor fi cele de anul trecut, adică 10 – 12 lei/kg în viu, respectiv 20 – 25 lei/kg carnea în carcasă. “Anul trecut, au fost tăiaţi în jur de 3 milioane de miei, dar în prezent lumea a sărăcit şi mai mult. Aşadar, cine a cumpărat altădată un miel, acum preferă doar jumătate, iar cine lua o jumătate, astăzi se mulţumeşte şi cu un sfert. În timp ce străinii care importă de la noi preferă mieii de numai 5-6 kilograme, românii optează pentru cei de 9-10 kilograme. Efectivele de ovine din România însumează, în momentul de faţă, circa 10 milioane de capete, dintre care doar 9,2 milioane de capete sunt declarate la APIA”, declară preşedintele Ioan Câmpeanu.
Detalii, în ediţia de mâine a ziarului Prahova.