După ce în urmă cu o săptămână a înregistrat performanţe foarte bune la întrecerea juniorilor 3, clubul de atletism Telecom Petrom Slănic, condus de antrenorul Gheorghe Muşat, şi-a trecut în palmares alte rezultate excelente la Campionatul naţional de cros, care a avut loc sâmbătă, la Craiova.
De la gruparea din Slănic s-au remarcat Mirela Gabriela Bratu şi Iacob Ion Grigore, care au urcat pe podium în Oltenia. La categoria copii 1, feminin, la care au luat startul 62 de concurente şi care s-a desfăşurat pe distanţa de 1500 m, Mirela Bratu a avut o evoluţie excelentă, adjudecându-şi titlul naţional.
Atleta originară din Vărbilău a demonstrat că este o sportivă de perspectivă pentru România, dovedind şi faptul că se află într-o formă foarte bună înainte de a lua parte la finala Campionatului naţional de sală, fiind una dintre pretendentele la medalia de aur la proba de 1500 m.
Dublu medaliat la Campionatul naţional de juniori 3 în urmă cu o săptămână (campion la 3000 m şi vicecampion la 1500 m), Iacob Grigore şi-a mai trecut în palmares încă o performanţă remarcabilă, câştigând argintul la cros la categoria sa de vârstă. Atletul prahovean a sosit în urma lui Claudiu Mihăescu, de la CSM Dorna, concursul disputat pe distanţa de 4 km.
„Mirela a fost fantastică, a ridicat tribuna în picioare cu evoluţia sa deosebită. Este o atletă de viitor cu care ne mândrim. În mod normal şi Grigore ar fi putut câştiga titlul naţional, dar, probabil, oboseala după campionatul de săptămâna trecută şi-a spus cuvântul”, ne-a declarat antrenorul celor doi atleţi medaliaţi, Gheorghe Muşat.
De menţionat că la campionatul de la Craiova au mai fost prezenţi sportivi şi de la CSŞ CSM Ploieşti, secţie coordonată de Augustin Iancu, atleţii fiind pregătiţi de profesorii Florin şi Maria Andrei. Gruparea ploieşteană a fost la prima participare la un campionat de cros, neavând condiţii propice pentru pregătirea specifică la această specialitate.
Iar echipa ploieşteană a fost aproape de medalii la categoria copiilor 2, feminin. Cu două sportive în top 10, Rebecca Andrei şi Nicoleta Neagu sosind pe locurile 6, respectiv 7, CSŞ CSM Ploieşti a încheiat la egalitate cu CSM Dorna, însă conform sistemului de departajare gruparea prahoveană a fost clasată pe locul al patrulea, ratând, astfel, la limită medaliile de bronz.
În altă ordine de idei, tot în weekend, la Sala „Lia Manoliu” din Bucureşti, a avut loc Campionatul naţional de aruncări lungi pentru juniori 3 şi copii, la care o sportivă din Prahova a reuşit să urce pe podiumul de premiere. Aceasta este Andreea Lungu, de la Colegiul Tehnic „Constantin Istrati” Câmpina, care a devenit vicecampioană naţională la aruncarea discului, categoria copii 1.
Cu performanţa de 27,85 m, Andreea a ocupat locul al doilea, rezultat foarte bun având în vedere faptul că se află la primul an al categoriei sale de vârstă. Campioană a devenit Beatrice Maer (CSŞ Târgovişte), cu 36,32 m.
La concurs a fost prezentă şi o reprezentantă de la CSŞ CSM Ploieşti, Teodora Iancu, fiica coordonatorului secţiei, Augustin Iancu. În primul an la copii 2, aceasta a ocupat locul 4 la aruncarea suliţei.
Petre APOSTOL