Petre Apostol

Echipa feminină de handbal CSM Ploieşti a debutat, ieri, în Cupa României, competiţie care se desfăşoară la Târgovişte, jucând în optimile de finală împotriva formaţiei divizionare Mureşul Târgu Mureş, care, cel mai probabil, va câştiga seria A din eşalonul secund.
Chiar dacă pleca din postura de favorită, formaţia ploieşteană a avut un meci foarte greu cu o echipă plină de dorinţa de a arăta că merită să fie pe prima scenă handbalistică a ţării. La pauză, formaţia mureşeană chiar conducea, având un avantaj de trei goluri, scor 17-14 (!). Dar, în partea secundă elevele antrenorului Dumitru Muşi au reuşit să revină, echilibrând soarta partidei, iar la finalul celor 60 de minute de joc scorul era egal, indicând 30-30.
Astfel, conform regulamentului, s-a trecut la aruncările de la şapte metri, la care, după două serii, CSM Ploieşti a reuşit să se impună, cu scorul final de 37-34.
Gruparea ploieşteană urmează să întâlnească astăzi echipa ASC Corona 2010 Braşov, într-un duel pentru prezenţa în semifinale, după ce formaţia braşoveană a câştigat meciul din optimi cu CSM Bucureşti, scor 30-25 (12-11). Partida va începe de la ora 15.00 şi va fi televizată de DigiSport 3.
Învingătoarea dintre CSM Ploieşti şi Corona 2010 Braşov se va confrunta cu echipa câştigătoare din sfertul în care se vor duela HC Zalău (care nu a jucat în optimi) şi HCM Baia Mare (care a câştigat meciul cu HCM Râmnicu Vâlcea).
În primul meci al turneului, U Jolidon Cluj a învins formaţia Univ. Neptun Constanţa, scor 33-23 (16-14), urmând să întâlnească, în sferturi, pe SCM Craiova, care a avut liber în optimi.