De miercuri, 23 aprilie, elevii se reîntorc la cursuri, după vacanţa de primăvară. Îi aşteaptă tezele, evaluarea naţională şi bacalaureatul. După o pauză de o săptămână, copiii şi tinerii au nevoie de forţe noi, pentru că vor trebui să asimileze cunoştinţe pentru a obţine rezultate bune la examene.
Potrivit calendarului pentru anul şcolar 2013-2014, de miercuri, 23 aprilie 2014 până vineri, 20 iunie 2014 sunt programate cursuri, iar de sâmbătă, 21 iunie 2014 începe vacanţa de vară, până duminică, 14 septembrie 2014.

La începutul lunii mai încep evaluările elevilor de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Acestea se desfăşoară în două sesiuni, prima parte în 6-15 mai, iar a doua parte în perioada 20-29 mai. A doua sesiune este rezervată copiilor care au absentat la prima etapă.

Părinții elevilor nu trebuie să scoată niciun leu din buzunar pentru aceste meditații, și asta pentru că dascălii vor fi plătiți de către Inspectoratul Școlar Timiș cu bani de la Uniunea Europeană. Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș, a precizat că, în total, vor beneficia de pregătire suplimentară pentru “examenul maturității” 3.600 de elevi.

“Pregătirea începe imediat după sărbătorile pascale. De asemenea, pe lângă acest proiect din fonduri europene, am mai câștigat încă două, tot pentru pregătirea elevilor. Este vorba despre cei de clasa a VIII-a, care vor primi meditații gratuite la Matematică și Limba Română, dar și despre liceeni din clasa a IX-a și a X-a”, a explicat Cornel Petroman pentru pressaltert.ro.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat în vara lui 2013 că vrea ca, din 2014, simulările pentru examenul de Bacalaureat să înceapă chiar din clasa a XI-a, în luna mai, pentru a creşte nivelul de pregătire a elevilor care vor da Bac-ul în 2015.