De astazi, 28 aprilie a început înscrierea la grădiniţă a copiilor nou-veniţi în sistemul de educaţiei, potrivit calendarului anunţat de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Iniţial, înscrierile trebuiau să înceapă pe 23 aprilie, dar totul a fost amânat cu o săptămână din cauza unor deficienţe la sistemul computerizat.

De astazi şi până în 30 mai va fi o primă etapă de înscriere pentru copiii nou-veniţi în sistemul de învăţământ. Apoi, în 3 iunie, vor fi afişate locurile libere. Prin noul sistem parintii numai pot sa-si inscrie copiii la mai mult de trei gradinite. Acestea vor fi trecute pe o singura cerere i-a apoi copilul va fi repartizat in functie de locuri si optiuni.

A doua etapă de înscriere pentru copiii nou-veniţi va fi organizată între 4 iunie şi 4 iulie, iar în 8 iulie vor fi afişate locurile rămase libere. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că înscrierile copiilor nou-veniţi în sistem vor putea continua şi după data de 8 iulie, în limita locurilor rămase libere.

Calendarul inscrierilor la gradinita – inscrierea copiilor nou-veniti:
28 aprilie-30 mai 2014: Etapa I de inscriere la gradinita
3 iunie 2014: Afisarea locurilor libere
4 iunie-4 iulie 2014: Etapa a II-a de inscriere la gradinita
8 iulie 2014: Afisarea locurilor libere

Inscrierile pot continua si dupa data de 8 iulie, in limita locurilor ramase libere, informeaza Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) intr-un comunicat de presa.

Pentru asigurarea transparenţei procesului de înscriere, conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar vor afişa, la vedere, informaţii privind capacitatea unităţilor de învăţământ preşcolar, numărul de copii aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul 2014-2015 pe grupe (mică, mijlocie, mare), criteriile generale stabilite de consiliul de administraţie pentru înscrierea copiilor, documentele care dovedesc îndeplinirea acestor criterii şi numărul de copii înscrişi şi reînscrişi zilnic.

În anul şcolar 2014-2015 se vor organiza peste 1.560 de grupe în grădiniţele din Capitală, ceea ce înseamnă că vor fi locuri asigurate pentru aproximativ 40.000 de copii.

Conditiile si actele necesare pentru inscrierea la gradinita de stat sunt:

1. Copilul trebuie sa stie sa se duca singur la baie pentru a-si face nevoile.
2. Sa nu mai poarte pampers.
3. Sa aiba impliniti 3 ani de zile. Se pot face si exceptii de la aceasta regula, daca copilul este apropiat de varsta de 3 ani si indeplineste primele doua conditii.
4. Pentru a nu avea surpriza sa nu va puteti inscrie copilul la gradinita, este bine sa va duceti sa discutati cu educatoarea cat mai devreme, preferabil chiar inainte perioadei de inscriere.
5. La inscrierea la gradinita va trebui sa completati o cerere de inscriere si sa aduceti urmatoarele acte:
– copii dupa buletinele parintilor
– adeverinte de salariu parinti
– certificat de nastere copil.
6. In afara de actele de mai sus, in prima zi de gradinita va trebui sa mai aveti de la medicul de familie doua analize: Aviz epidimiologic si Exudat faringian.

Nota! Trebuie sa retineti ca exudatul faringian are perioada de valabilitate, de la 2 pana la 7 zile. De asemenea, este posibil ca unele gradinite sa va ceara si analize coproparazitologic si coprobacteriologic.