Cu siguranta, ti s-a intamplat macar o data sa ai migrene si nu-ti treaca durerea, desi ai luat pastile. Specialistii au gasit o explicatie: de vina sunt alimentele pe care le mananci. Dupa cercetari indelungate, acestia au descoperit ca anumite mezeluri, sortimente de pate, dar si mancare de la fast-food anuleaza efectul unor medicamente.

„Tot ce este bun si are gust de carne contine glutamat monosodic, cunoscut si drept sare chinezeasca sau MSG. Practic, acesta anihileaza efectul unor medicamente, mai exact al celor antidepresive, analgezice (contra durerilor), pe care aproape orice roman le ia, si antiaritmice (contra bolilor cardiace)”, a explicat profesorul Gheorghe Mecinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Singura varianta de a va feri de aceste produse este sa cititi eticheta de pe ele inainte de a le cumpara. „Pe eticheta scrie ca produsul respectiv contine glutamat monosodic, E 621 sau MSG”, a avertizat profesorul Mecinicopschi.