Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, ieri, legea pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă 57/2013 privind certificatele verzi.

Traian Băsescu a indicat că a decis să promulge actul normativ, deși nu are un aviz de la CE, pentru a elimina din disputele sindicale şi a mai spus că aşteaptă cu nerăbdare ieftinirea prețului la energia electrică.

„Am constatat o minciună publică consistentă, alimentată de la Guvern. Chiar dacă v-am anunţat ieri că ordonanţa privind certificatele verzi e deja în vigoare. Repet, ordonanţa de urgenţă e deja în vigoare, de la 1 iulie 2013, produce deja efecte. Am promulgat azi legea de promulgarea a ordonanţei privind certificatele verzi şi aştept cu nerăbdarea ieftinirea preţului la energie electrică, aşa cum a spus guvernul. Ceea ce eu am contestat a fost lipsa avizului de la Comisia Europeană. Şi pot fi consecinţe serioase. Am decis să promulg legea de aprobarea a OUG, deşi nu are avizul de la Comisia Europeană, aşa cum ne cere Tratatul de aderare la UE. Desigur, pot fi consecinţe publice, dar cred că Guvernul şi-a asumat responsabilitatea asupra acestora”, a declarat Traian Băsescu.

Cititi mai multe pe www.romaniatv.net .