Energia Rovinari – CSU Asesoft 74-95 (36-52)

Energia: Watson, Darby, Troupe, Milosevic, Jazvin
CSU Asesoft: Popovic, Mohammed, Guțoaia, Burlacu, Lee

Apropierea turneului final al Cupei României i-a făcut pe campioni să ia pulsul Energiei Rovinari, nimeni alta decât adversara din semifinalele întrecerii. A rezultat o partidă spectaculoasă, condimentată cu multe aruncări de la distanță, al cărei deznodământ a fost lesne de anticipat încă de la jumătatea sa.

La Tg. Jiu, băieții lui Arnautovic și-au făcut meciul ușor din prima repriză. După un start ceva mai echilibrat de joc, în care cele două echipe au alternat la conducere, iar Guțoaia a avut duelul său, la distanță, cu Milosevic, lucrurile au intrat pe făgașul normal. Fără a-i oferi lui Watson posibilități prea multe de exprimare și, totodată, destul de atenți la „magia” lui Darby, ploieștenii au înscris coș după coș, cu Guțoaia în rolul principal.

În ziua în care a împlinit 24 de ani, gălățeanul și-a „trecut în rezervă” adversarul direct, americanul Troupe – deloc un novice în Liga Națională, având o prestație mai mult decât modestă în prima repriză. De altfel, evoluția Asesoftului a crescut în intensitate odată cu jocul tot mai consistent, la finalizare, al tandemului Guțoaia – Mohammed, care a contribuit cu 44 de puncte până la pauză.

Jocul a respectat aceleași coordonate și la reluare, chiar dacă „alb-albaștrii” au redus turația motoarelor în fața unei formații nesigure în forțele proprii. Popovic și Adamovic și-au împărțit minutele pe poziția 1, în timp ce Krapic a avut grijă să-și selecteze corect aruncările, pentru a încheia cu un procentaj de 100% din acțiune. În plus, croatul a stabilit scorul final în chiar ultima secundă a meciului, înscriind de la peste 9 metri, cu toată opoziția lui Milosevic.

Principalul marcator al Asesoftului a fost Adrian Guțoaia, cu 34 de puncte, acesta încheind la 3 recuperări și 2 pase decisive distanță de un „triple-double”, în de departe cea mai bună prestație a sa în Liga Națională. După meciul de la Tg. Jiu, pentru ploieșteni urmează o altă partidă în deplasare, duminică, la Cluj, într-un nou episod din clasicul baschetului românesc al ultimilor ani.