Baschetbalistii de Asesoft Ploiesti au fost, ieri, protagonistii unui duel inedit pe parchetul salii Olimpia. Au evoluat intr-un meci demonstrativ de handbal cimpotriva celor de HCM Constanta, de 8 ori campioana nationala si participanta an de an in Liga Campionilor.

Ploiesteanul Alexandru Dedu, noul presedinte al Federatiei Romane de Handbal, a imbracat tricoul Asesoftului, alaturi de antrenorul Vladimir Arnautovic, presedintele executiv Ionut Georgescu, capitanul Catalin Burlacu, conducatorul de joc Filip Adamovic si americanul Alhaji Mohammed.

Ultimul a avut ceva de furca cu mingea de handbal. I s-a parut cam mica. In Statele Unite, handbalul este practicat doar la nivel de amatori. Colegii de la Asesoft au facut misto de el la final (sincron Burlacu)

Meciul s-a terminat la egalitate. Dedu a dat apoi golul decisiv pentru ploiesteni dintr-o aruncare de la 7 metri. A recunoscut ca fost aproape sa joace baschet. Cele doua echipe campioana au aruncat la final mingi si tricouri cu autografe fanilor din tribune.

La doar cateva minute dupa incalzirea cu baschetbalistii campioanei, HCM Constanta a facut show pe teren si in semifinala Cupei Romaniei contra formatiei din liga secunda HC Vaslui.

Veteranul Rudi Stanescu a reusit 27 de parade, un record al competitiei. In finala. marinarii vor da piept cu marea rivala Stiinta Bacau. Vicecampioana nationala si finalista editiei din 2013 a Cupei a trecut si ea la pas de CSM Bucuresti, revelatia competitiei.