Aceste legume sunt foarte apreciate pentru conţinutul lor ridicat de vitamina C, acid folic şi potasiu, dar şi pentru conţinutul mediu de vitamina B6, riboflamină, magneziu, cupru, zinc, fier şi calciu. Ridichea de lună conţine şi foarte mulţi antioxidanţi şi este ideală de consumat dacă te confrunţi cu astenia de primăvara, având în vedere toate vitaminele pe care le conţine. Este, de asemenea, şi un bun detoxifiant şi întăritor al imunităţii. 100 de grame de ridichi conţin doar 20 de calorii şi 1,6 grame fibre, potrivit obiectiv.info.

Datorita continutului ei, ridichile este considerata una dintre legumele care ajuta la prevenirea cancerului. De asemenea, consumand ridichi de luna, poti scapa de diverse afectiuni ale stomacului (balonari abdominale, indigestii, refacerea florei intestinale).

Ridichea este recunoscuta si pentru faptul ca previne guturaiul, gripa si infectiile respiratorii. Are rezultate bune si in tratarea asmului bronsic la copii, mai menţionează obiectiv.info.

Mai mult, şi frunzele ridichilor pot fi folosite în supe şi salate datorita continutului bogat de minerale (seleniu, potasiu, calciu, sulf), de vitamine (A, B1, B2 si C) si de compusi sulfurosi, ideali pentru persoanele predispuse la osteoporoza.