Deputatul PSD, Vlad Cosma, a susținut ieri, 10 martie a.c. o declarație politică privind elaborarea și implementarea de proiecte europene pentru finanțarea pregătirii elevilor pentru examene în liceele și școlile gimnaziale românești.
”Tot mai mulți elevi din anii terminali, care se pregătesc să susțină examenele naționale se văd nevoiți să își suplimenteze orele de curs cu meditații. Fenomenul nu este în niciun caz unul nou, iar asociațiile de părinți și profesori au atras atenția asupra nevoii unei reglementări în domeniu”, a susținut deputatul prahovean în plenul Parlamentului României.
În momentul de față, în cel puțin trei județe ale țării sunt aprobate și în curs de implementare proiecte europene ce au ca scop organizarea de pregătiri pentru examene în școli și licee pentru elevii din clasele terminale. Cursurile vor fi susținute de profesori remunerați prin fondurile obținute, iar elevii vor avea acces, indiferent de resurse materiale sau nivel de pregătire, la cursurile suplimentare organizate la nivelul întregii școli.
”Cred cu tărie în puterea exemplului și încurajez Ministerul Educației Naționale să promoveze programele de pregătire organizate prin fonduri europene la nivelul tuturor Inspectoratelor Școlare Județene din țară. De altfel, consider că un proiect național derulat chiar de către minister ar putea avea un impact important asupra pregătirii și rezultatelor elevilor la sesiunea de bacalaureat și la testările naționale.” , a completat Vlad Cosma.