Usturoiul verde este una dintre alimentele de primavara, foarte cautate in acest sezon. Are o aroma si un gust placut, fiind ideal in salate, sandwich-uri, paste sau carne la gratar.

Ca si usturoiul matur, usturoiul verde este bogat in vitamine, minerale si antioxidanti benefici pentru organismul uman. Are proprietati antimicrobiene, antibacteriene, antifungice si antivirale. Intareste sistemul imunitar si imbunatateste calitatea sangelui, in special daca este consumat in stare cruda.

Usturoiul verde este bogat in sulf, care imbunatateste circulatia sangelui si purifica organismul. Usturoiul verde este o sursa importanta de calciu, fosfor, mangan si seleniu. Este bogat si in vitaminele C si B6.

Principalele beneficii

Usturoiul verde ajuta organismul sa lupte impotriva racelilor, combate afectiunile digestive, reduce riscul de astm si ajuta la dezvoltarea florei intestinale. De asemenea, elimina factorii nocivi care cauzeaza deranjamente stomacale, gripe, raceli si alte afectiuni degenrative. Are un rol esential in intarirea sistemului imunitar.

Usturoiul verde incalzeste organismul, stimuleaza circulatia sangelui, elimina toxinele din sange si organism si regleaza digestia. Pulpa de usturoi verde poate fi aplicata direct pe rani, pentru a reduce umflaturile si pentru a preveni infectiile.

Usturoiul verde contribuie la prevenirea si tratarea si altor afectiuni severe precum cancerul, afectiunile cardiace, hipertensiunea sau infectiile. De asemenea, este benefic pentru impotenta.

Una dintre principalele calitati ale usturoiul verde este ca previne gripele si racelile. Consumat in stare proaspata si cruda, usturoiul verde contine alicina, o substanta activa extrem de puternica, care actioneaza ca un antibiotic.

Usturoiul verde reduce colesterolul si subtiaza sangele, ceea ce ajuta la prevenirea infarctului, hipertensiunii si afectiunilor cardiace. Astfel, usturoiul verde este esential pentru inima si sistemul circulator.

Usturoiul verde blocheaza cresterea celulelor canceroase, fiind de mare ajutor in special pentru cancerele de colon si stomac.

Este si o sursa importanta de antioxidanti, care previn efectele nocive ale radicalilor liberi. Previne imbataranirea prematura si reduce riscul de cancer.