Sute de turisti au ales sa astepte sosirea primaverii in statiunile de pe Valea Prahovei. Profitand de preturile mici dar si de vremea foarte frumoasa din aceasta perioada, acestia pot spune ca anul acesta au facut o alegere inspirata.
Cei mai tineri dintre turistii ajunsi la poalele muntilor Bucegi au intampinat primavara inca din strada, in acordurile lautarilor.
Doamnele si domnisoarele, localnice sau turiste, care au trecut prin centrul statiunii Busteni au fost asteptate la fel ca in fiecare an cu ghivece cu flori si martisoare.
In acelasi timp, doua grupe de copii de la Sanatoriul Balneoclimateric si Asociatia “Un strop de fericire” inca mai confectionau martisoare pentru expozitia cu vanzare organizata in holul principal al Centrului Cultural “Aurel Stroe”. Expozitia cu martisoare va ramane deschisa publicului inca o saptamana, fondurile adunate urmand a fi folosite pentru autofinantare.
Foarte multi dintre turisti au profitat de vremea buna si au pornit in excursii pe traseele de la poalele muntelui. Spre seara acestia au ales sa petreaca in restaurantele din statiuni, acolo unde meniul traditional si muzica populara au intregit sarbatoarea sosirii primaverii.