Şcoala de atletism de la Slănic – creată şi susţinută de antrenorul Gheorghe Muşat, prin clubul Telecom Petrom – continuă să formeze generaţii de sportivi de perspectivă. Elevii experimentatului antrenor prahovean au reuşit o performanţă remarcabilă, de curând, la faza judeţeană a Campionatului naţional şcolar.
Astfel, la cele patru categorii din concurs, clasele V-VIII (feminin şi masculin) şi clasele IX-XII (masculin şi feminin), s-au impus sportivi de la CS Telecom Petrom Slănic. La nivelul claselor de liceu, la băieţi a câştigat Marius Dumitru, atlet care se pregăteşte pentru participarea la Mondialele de juniori 1, din vară, iar la fete a învins Adelina Moroiţă, şi ea sportivă inclusă în lotul naţional, vicecampioană europeană cu echipa tricoloră la cros, în 2011.
La nivelul claselor V-VIII, în concursul băieţilor s-a impus Iacob Grigore, care, săptămâna trecută, a devenit campion naţional la 3000 m şi vicecampion la 1500 m, iar la fete a câştigat Mirela Bratu, deja multiplă medaliată naţională.
Astfel, cei patru sportivi de la CS Telecom Petrom Slănic vor reprezenta judeţul Prahova la etapa finală a Campionatului naţional şcolar, programată luna viitoare, la Băile Felix.
Petre APOSTOL