Maine va fi o zi mai caldă decât în mod normal în prima decada a lui februarie, exceptând zonele joase din sud şi est, unde vremea se menţine relativ rece căci, mai ales la începutul zilei, ceaţa persistă. În rest, vorbim despre înnorări temporare, ploile îşi fac apariţia local prin vestul ţării, iar în celelalte regiuni izolat vor fi burniţe trecătoare sau câţiva stropi de ploaie neînsemnaţi cantitativ, dar care izolat pot depune polei. Vântul va fi mai alert doar la munte şi în vestul ţării. Prin urmare, la amiază mercurul din tremometre nu se ridică peste -2…-1 grad în zonele cu ceaţă persistentă, în special din Lunca Dunării, în timp ce în Dealurile Banatului se ating 13…14 grade.

Duminică temperaturile vor fi peste mediile perioadei în majoritatea regiunilor. Dar nu lipsesc norii şi, mai ales spre seară şi în noaptea următoare, plouă local în vestul şi nordul ţării, iar în rest numai pe alocuri apar câteva ploi slabe sau burniţe. La munte însă vorbim despre precipitaţii mixte şi despre vânt mai alert. Izolat vor fi şi depuneri de polei, iar maximele zilei pornesc de la 3 grade în zonele de câmpie în care ceaţa persistă, cel mai probabil din sudul ţării, în timp ce în Banat se ating frecvent 15 grade Celsius la amiază.

Luni va fi cald În toate zonele ţării, cu maxime la amiaza de la 2 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali până la 13….14 grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa peste estul şi nord-estul ţării se mai plimbă nori ce lasă pe alocuri precipitaţii slabe, predominant ploi, dar şi lapoviţe sau ninsori în zona Carpaţilor Orientali, în rest predomină soarele şi abia către seară şi în noaptea următoare înnorările se accentuează în regiunile intracarpatice, dar numai izolat plouă puţin şi slab. Vor fi însă condiţii de polei, iar vântul începe să dea semne de agitaţie în mai multe zone din ţară. În plus, în Câmpia Română va fi din nou ceaţă dimineaţa, dar mai ales după căderea nopţii.

Marţi tot caldă rămâne vremea în mare parte din ţară, exceptând însă zonele joase din Oltenia, Muntenia şi Moldova, unde ceaţa dimineţii mai persistă local, iar trecător se asociază cu burniţa. La deal şi la munte însă, va fi soare pe săturate, iar în vest, nord-vest şi centru norii se adună abia spre seară şi lasă local ploi slabe. În aceste condiţii, temperaturile zilei se încadrează cam între 4 şi 14 grade la scara întregii ţări.