Dacă este vacanţă, este şi distracţie la munte. Sute de copii din toată ţara împreună cu părinţi, bunici sau profesori se bucură zilele acestea de zăpada din staţiunile de pe Valea Prahovei. Taberele particulare de schi pentru copii şi-au deschis porţile, iar atracţia pentru sporturile hibernale este din ce în ce mai mare pentru copii sosiţi în vacanţă la munte.
Scapaţi de problemele de la şcoală sau grădiniţă prichindeii s-au simţit minunat. Cu schiurile, placa de snowbord ori saniuţa ei au alunecat în voie pe pârtie. Cei sosiţi în tabăra de schi, pe perioada vacanţei, vor deprinde tainele schiului pe pârtia de schi Kalinderu din Buşteni. Copiii au fost selecţionaţi în baza aptitudinilor arătate de aceştia pentru sporturile hibernale,cu toate că la început, deprinderea tainelor din schi le-a pus ceva probleme. De omăt nu au profitat doar copiii ci şi cei mari, care şi-au luat liber de la serviciu şi au dat o fugă la munte pentru ca tot sunt pârtiile în stare perfectă.
Instructorii de schi spun că în stagiul de pregătire din vacanţă, copii vor deprinde bazele schiului.
Costul unui loc de cazare în tabara de la Buşteni este de 1.200 de lei pentru o săptămână. Bani în care intră cazarea, trei mese pe zi, suplimente nutritive pe pârtie şi bineînţeles patru ore de antrenament intensiv cu instructor de schi.
De vacanţa copiilor au profitat şi administratorii centrelor de închirieri materiale sportive care spun că zăpada proaspăt căzută este binevenită.
În timpul liber, copii mai au in program vizitarea unor obietive turistice din zona, vizionarea de spectacole si chiar petreceri în pijamale. Pentru micuţii prezenti în tabara de pe Valea Prahovei, schiul nu mai are acum nicio necunoscută.