Un studiu realizat de Institutul Regal al Arhitecţilor Britanici (RIBA) a încercat să stabilească dacă există o legătura între starea de sănătate a oamenilor şi planul urbanistic al oraşului în care aceştia locuiesc.
Comparând indici precum activitatea fizică, obezitatea infantilă şi numărul bolnavilor de diabet în mai multe oraşe populate din Marea Britanie, realizatorii studiului susţin că există o corelaţie între numărul locuinţelor, spaţiul verde şi starea de sănătate a oamenilor, informează cotidianul The Independent.
Deşi toate oraşele analizate dispuneau de spaţiu verde, autorii studiului precizează că important este modul în care aceste spaţii sunt amenajate, astfel încât oamenii să fie încurajaţi să se plimbe pe jos prin oraş sau parcuri, să alerge sau să-şi lase copiii să se joace în aer liber.
Potrivit studiului, în oraşele în care existau cei mai puţini adulţi activi din punct de vedere fizic – aici fiind incluse localităţi precum Sandwell (Birmingham), Brent (Londra) sau Gateshead (Newcastle) – densitatea locuinţelor era mult mai mare, iar spaţiul verde era cu 20 la sută mai mic decât în cele mai populate oraşe.

Mai multe detalii in editia tiparita de maine a Ziarului Prahova.