· Prejudiciile semnalate de auditorii externi trebuie recuperate

Actuala conducere a Poliţiei Locale Ploieşti va fi obligată să găsească o soluţie pentru recuperarea unui prejudiciu constatat, la începutul anului 2011, de către reprezentanţii Camerei de Conturi Prahova, după ce instituţia aflată în subordinea Consiliului Local Ploieşti a pierdut procesul intentat în contencios administrativ împotriva raportului de audit.
Astfel, Poliţia Locală nu a scăpat de ceea ce era aproape inevitabil: după încheierea procesului, pe care l-a pierdut, instituţia ploieşteană va trebui să recupereze circa cinci miliarde de lei vechi, bani care au fost cheltuiţi „neeconomicos” şi, în unele cazuri, pe lângă litera legii.
În legătură cu achiziţiile efectuate de fosta Poliţie Comunitară Ploieşti – transformată, începând cu anul 2011, în Poliţia Locală – problemele sunt destul de complicate. Pierzând procesul, şefii actuali ai instituţiei sunt în situaţia de a recupera prejudiciile semnalate în urmă cu trei ani şi singura variantă ar fi de a se îndrepta împotriva persoanelor considerate responsabile de crearea acestor găuri impresionante în bugetul instituţiei.

Detalii, în ediţia de mâine a ziarului Prahova.