Negocierile dintre liderii USL privind structura Guvernului şi numirea lui Klaus Iohannis în funcţia de ministru de Interne şi în cea de vicepremier au eşuat din nou. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că zilele următoare va mai avea loc o întâlnire precum cea de astazi.

Premierul Victor Ponta a declarat, după încheierea şedinţei USL de la Palatul Parlamentului, că nu există încă o înţelegere în ceea ce priveşte structura Guvernului.

Întrebat dacă există o înţelegere în ceea ce priveşte structura Guvernului, Ponta a afirmat: „încă nu”.

„Nu ne-am înţeles în privinţa structurii Guvernului. Din punctul nostru de vedere al USL sunt două variante: ori rămânem cu Guvernul aşa cum este din 2012, aşa cum a fost votat de Parlament – şi aştept oricând din acest moment propunerile PNL pentru viceprim-ministru, ministru de Finanţe, ministru de Interne, ministru Economiei, ori mergem la o restructurare masivă, dar pentru acea restructurare nu există un consens în USL şi fără un consens nu mergem în Parlament. Nu este de acord PC sau nu este de PNL sau nu este de acord PSD nu mergem ]n Parlament până nu există consens#, a declarat Ponta, la Parlament, după şedinţa USL.