Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a participat astăzi, 18 februarie a.c., la dezbaterea „Solidaritate socială și oportunități pentru o Românie inclusivă”, organizată la iniţiativa Grupului Alianţei Progresiste S&D din Parlamentul European. Evenimentul face parte din seria Relaunching Europe (Relansarea Europei) şi a fost deschis de către Preşedintele Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda.

„Dezvoltarea economică şi combaterea sărăciei sunt cele mai importante obiective ale actualei guvernări, două aspecte care trebuie să devină proiectul de ţară al României. Tinerii au nevoie de motive solide pentru a rămâne aici şi pentru a contribui la dezvoltarea ţării noastre. De aceea, este nevoie de o creştere economică substanţială, iar fondurile europene reprezintă principala resursă disponibilă. Absorbţia banilor nerambursabili s-a îmbunătăţit semnificativ în ultima perioadă, datorită simplificării sistemului de implementare, care în trecut a fost unul deficitar. Am rezolvat multe dintre probleme, iar 2014 este anul în care vom finaliza reforma în acest sistem”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

La eveniment au participat şi Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe, Corina Creţu, vicepreşedinte al Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Mikaela Kantor, preşedinte al Parlamentului European de Tineret din Cipru, Damian Drăghici, senator, Rovana Plumb, ministrul Mediului, Matthias Jobelius, reprezentantul Fundaţiei Friedrich-Ebert în România, respectiv Cătălin Ivan, şeful delegaţiei Partidului Social Democrat în Parlamentul European.