• Printre documentele de la dosar, trebuie depus şi certificat de la psihiatru!

Trei persoane achitaseră, până vineri, la casieria Consiliului Judeţean Prahova, taxa de participare (în valoare de 1000 de lei) în vederea participării la concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Potrivit informaţiilor noastre, una dintre candidaturi – despre care se vorbea de mai multă vreme, neoficial – este cea a actualului director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova – medicul Alexandru Băloi.

Detaşat de la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova la şefia DGASPC, prin hotărâre a Consiliului Judeţean Prahova şi cu aprobarea Ministerului Sănătăţii, Alexandru Băloi se află deja în perioada de prelungire a mandatului, decisă de către aleşii judeţeni în data de 22 ianuarie 2014.
Înainte de a ajunge la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, Alexandru Băloi a lucrat tot în sistemul de sănătate prahovean, respectiv la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Termenul-limită pentru depunerea dosarelor de înscriere la concursul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti este astăzi, la ora 15.00, când se va afla şi care va fi numărul final al candidaţilor la această funcţie. Prima etapă în selectarea celui mai bun dintre candidaţi va fi studierea dosarelor de către comisia de concurs, în urma căreia va fi afişată lista persoanelor care îndeplinesc toate condiţiile impuse în regulamentul concursului. Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă, printre altele, inclusiv certificat medical eliberat de un medic psihiatru, unul dintre cele mai importante documente fiind, însă, proiectul de management elaborat pe baza temei-cadru impuse. Acest proiect de management se depune în plicuri sigilate şi trebuie să cuprindă, obligatoriu, planul strategic al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, bazat pe nevoile de îngrijire ale pacienţilor. Structura proiectului trebuie să cuprindă elementele privitoare la îmbunătăţirea structurii şi organizării spitalului, îmbunătăţirea managementului resurselor umane, evaluarea serviciilor de sănătate furnizate de spital, precum şi analiza situaţiei economice a spitalului, a calităţii serviciilor, un alt element fiind strategia managementului în domeniul achiziţiilor publice.
Postul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a devenit vacant din data de 6 decembrie 2013, când fostul şef al unităţii medicale prahovene a solicitat încetarea contractului de management prin acordul părţilor.
În prezent, directorul medical al spitalului – dr. Florin Puşcariu – îndeplineşte şi funcţia de manager interimar, urmând ca, la jumătatea lunii martie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti să aibă un nou manager.

Violeta STOICA