La nici două săptămâni de când a intrat în haita lupilor, tânărul fundaș brazilian s-a integrat perfect în noul colectiv și susține că prin venirea la Petrolul are șansa pentru prima dată în carieră să câștige trofee. Gerson a mai dezvăluit că abia așteaptă să-i întâlnească pe înfocații suporteri ploieșteni, pe care i-a văzut până acum doar pe internet.
Gerson, ai trecut repede peste perioada de adaptare, cum te simți la Petrolul?
Excelent, băieții m-au primit foarte bine și am găsit aici o adevărată familie. Atmosfera este senzațională, de la antrenori la jucători, toată lumea m-a făcut să mă simt agreabil din prima clipă. În aceste condiții, mi-a fost ușor să mă acomodez, grupul este unit și asta îmi place foarte mult.
Cine și ce te-a convins să ajungi la Petrolul?
Am discutat cu Romario când am aflat că există interes pentru transferul meu. Mi-a povestit despre jucători, suporteri, stadion, am văzut imagini pe internet și mi-am dorit să vin cât mai repede. Am simțit imediat că oficialii clubului și antrenorul mă vor cu adevărat. În plus, fotbalul practicat de Petrolul și obiectivele importante pe care le are au contribuit la fel de mult în decizia mea. Pentru mine, este prima dată când mă lupt la campionat și cupă. Vreau să câștig tot cu Petrolul.
Ai evoluat până acum în Olanda, Spania, Austria și Ungaria, ce știai despre Liga I înainte de a veni în România?
Auzisem despre Steaua, care jucase ani buni în Liga Campionilor și în Liga Europa, dar și de alte echipe, printre ele și Petrolul. Câștigarea cupei în sezonul tecut și parcursul european ce a urmat au reprezentat o foarte bună imagine pentru club. Asta vreau să se întâmple și de acum înainte, lumea să știe de noi, să ieșim în Europa și numele Petrolul să fie și mai cunoscut.
Ai 22 de ani și ai semnat cu Petrolul un contract valabil 3 sezoane și jumătate, unde te vezi după această perioadă?
Sunt un fotbalist tânăr și consider că această experiență mă va ajuta foarte mult în cariera mea. E normal să-mi doresc să ajung într-un campionat de top din Europa, dar acum sunt aici, nu mă gândesc la altceva, ci doar să-mi fac treaba cât mai bine. Îmi propun să dau tot ce pot pentru noua mea echipă, doar așa le voi putea mulțumi oamenilor care au avut încredere în mine. Dacă lucrurile merg bine, poate voi continua aici, cine știe?
Vei juca alături de mai mulți fotbaliști experimentați, Geraldo, Mutu, Zicu sau Albin sunt doar câțiva dintre ei. Va fi o presiune în plus pentru tine?
Nu cred, chiar dacă sunt unul dintre jucătorii tineri din lot nu mă apasă acest lucru. Am ocazia să învăt foarte multe de la ei și asta voi face, e un mare avantaj să am colegi cu mare experiență. Mutu, de exemplu, a jucat la cel mai înalt nivel, are o carieră incredibilă și ne va ajuta pe toți foarte mult. Geraldo discută mult cu mine, e un fotbalist bun și o persoană deosebită. Toate aceste lucruri nu fac decât să îmi confirme că am luat cea mai bună decizie atunci când am hotarât să vin la Petrolul.
Ce mesaj le transmiți suporterilor?
Abia aștept să-i văd în tribune și să îi cunosc. Am urmărit pe internet ce atmosferă fac la meciuri și recunosc că e emoționant atașamentul lor. Alături de ei suntem și mai puternici, știu și simt deja asta, deși până acum i-am văzut doar în imagini. Le transmit toate cele bune și sunt nerăbdător să-i întâlnesc.
Contra a impus un program cazon
Ca și în primul stagiu din Antalya, galben-albaștrii au parte de un program strict și în cel de-al doilea cantonament de la Belek. Pentru a evita eventualele întârzieri însoțite de scuzele jucătorilor, staful tehnic a afișat programul pe ore la capătul etajului unde stau jucătorii, astfel că toată lumea să îl vadă. Nedorind să primească amenzi, lupii respectă la minut desfășurătorul zilei, iar din cauza oboselii mulți dintre ei adorm chiar înaintea orei 23.00, momentul când se dă stingerea.
Bancuri cu olteni
Înaintea antrenamentului de ieri dimineață, petroliștii s-au întâlnit cu cei de la CS Universitatea Craiova, aflați și ei în cantonament la Belek. Cazați în prima clădire a hotelului Riu Kaya Palazzo, oltenii s-au întreținut minute bune cu lupii, mai ales că își încheiaseră ședința de pregătire. În timp ce Cosmin Contra a discutat cu omologul său Ovidiu Stângă, antrenorul cu portarii Cătălin Grigore a ținut să facă o poză cu fostul goalkeeper al Petrolului, Ionuț Irimia, iar Mircea Bornescu a zăbovit alături de Silviu Lung, totul într-o atmosferă destinsă și presărată cu glume. Alb-albaștrii le-au promis ploieștenilor că vor promova la finele sezonului pentru a-i reîntâlni și în Liga I.

fcpetrolul.ro