Din prima zi al celui de-al doilea stagiu de la Belek, tehnicianul Petrolului le-a cerut fotbaliștilor săi să lucreze mult mai rapid fiecare exercițiu, încercând să le impună de la antrenamente ritmul din timpul jocurilor oficiale.
Reveniți duminica după-amiază în Antalya, lupii au intrat de ieri în programul normal cu câte două antrenamente în fiecare zi, însă Cosmin Contra a impus un ritm mult mai susținut pe toată durata ședințelor de pregătire. Folosindu-se în permanență de minge, petroliștii sunt obligați să dribleze, să pasese sau să se demarce foarte repede, altfel sunt nevoiți să reia exercițiul de fiecare dată. ”Nu mai accept să lucrați oricum. Dacă vrem să ne îndeplinim obiectivele, atunci trebuie să fim rapizi, să ne surprindem adversarii. Iar dacă acum nu vă obișnuiți cu acest ritm, nici la jocuri nu o să puteți mai mult. Concentrați-vă exclusiv la ceea ce aveți de făcut, păstrați-vă mentalitatea din timpul meciurilor oficiale. Vreau intensitate, cum vă antrenați, așa o să jucați!”, le-a transmis antrenorul elevilor săi.
Fie că a fost vorba despre exerciții de posesie pe spații reduse sau finalizare, galben-albaștrii s-au conformat imediat și au transpus în practică indicațiile tehnicianului. ”Cu cât faceți mai puține atingeri, cu atât reușiți să dați cursivitate jocului. Încercați să trimiteți balonul cât mai repede coechipierilor, dar înainte de asta trebuie să vă informați și să fiți în permanentă mișcare”, a mai spus Contra. Tehnicianul chiar le-a exemplificat jucătorilor cum trebuie să procedeze, făcând parte dintr-o echipă în timpul jocurilor de posesie cu atingeri limitate.
Povilas și Albin reintră progresiv
Portarul Valincius Povilas s-a pregătit ieri pentru prima dată alături de ceilalți goalkeeperi ai Petrolului, sub comanda antrenorului Cătălin Grigore. Lituanianul și-a revenit complet după accidentarea suferită la umăr și va alterna antrenamentele cu echipa cu cele din sala de forță, la fel ca și Juan Albin. Mijlocașul ofensiv încă resimte dureri în zona inghinală, dar a efectuat alergări ușoare și va reintra progresiv în programul coechipierilor.

fcpetrolul.ro