Petrolul – Terek 1-2 (0-0)

Marcatori: Albin (77) / Maurisio (69), Komorowski (87)
Petrolul: Pecanha – Alcenat (80 Achim), Geraldo, Manasse (82 Gerson), Guilherme (86 Beţa) – Mustivar (46 De Lucas), Hoban (63 Albin) – Priso (46 Fernandez), Zicu (82 Camara), Teixeira (54 Romario) – Mutu (cpt)
Terek: Godzyur – Semenov, Ferreira, Komorowski, Kydriashov – Warken, Ivanov – Lebedenko, Kany, Grozav – Bokila
Petrolul a încheiat seria meciurilor de pregătire cu un eşec, al treilea din această iarnă, galben-albaştrii fiind învinşi de Terek Groznîi, echipa unde joacă şi foştii “găzari” Grozav şi Bokila. A fost 21 pentru ruşi, paradoxal, echipa lui Contra pierzând cu ultimele clasate din Rusia, în acest stagiu (Anji, respective Terek), dar reuşind să bată pe Kuban, echipă din acelaşi campionat, mai bine cotată!
Ultimul meci a arătat aceeaşi “problemă” – fragilitatea defensivei – ploieştenii fiind învinşi pe final de joc, faptul că Petrolul ia goluri destul de uşor, iar în zona “fundaşilor centrali” nu sunt prea multe soluţii şi se vede o lipsă de omogenitate reprezentând motive de îngrijorare. Bilanţul “uşor negativ” al amicalelor denotă faptul că schimbările de efectiv făcute, mai ales pe faza ofensivă, mai au nevoie de “lucru în comun”, pentru omogenizare, golaverajul amicalelor fiind, de asemenea, negativ – 7 goluri date, cu Mutu golgheter, autor al trei “boabe”, în contextual unor meciuri destul de bune, contra unor echipe solide, majoritatea din spaţiul “sovietic şi 8 primite”.
Cu Terek, Bokila a avut prima ocazie după un prim sfert de oră echilibrat, un alt “fost golgheter” al Petrolului nimerind bara. Revenirea lui Teixeira şi a lui Albin, ultimul apărând pentru prima dată în acest turneu pe teren, au fost “plusuri” pentru ploieşteni, uruguaianul reuşind să şi marcheze, până la urmă.
Primul gol al meciului a fost marcat în minutul 69, când Maurisio a profitat de o respingere nefericită a defensivei petroliste şi a şutat imparabil, Albin egalând din centrarea lui Zicu, cu o lovitură de cap precisă. Komorowski, după un corner nemarcat, a reluat în plasă, pentru 2-1, stricând “bilanţul general” al amicalelor susţinute în Antalya!
Marian DIMA

Amicalele Petrolului

Petrolul – Sturm Graz (Austria) 1:1 (23 ianuarie)
A marcat: Manasse
Petrolul – Anji (Rusia) 1:2 (26 ianuarie)
A marcat: Zicu
Petrolul – Jagodina (Serbia) 1:0 (29 ianuarie)
A marcat: Morar
Petrolul – Chornomorets Odessa (Ucraina 1) 0-1
(6 februarie)
Petrolul – Sheriff Tiraspol (Moldova 1) 2-2
(9 februarie)
A marcat: Mutu (2)
Petrolul – Kuban Krasnodar (Rusia 1) 1-0
(11 ianuarie).
A marcat: Mutu
Petrolul – Terek (Rusia 1) 1-2 (14 februarie)
A marcat: Albin.