Ceremonia de Deschidere a celei de-a XXII-a ediţii a Jocurilor Olimpice de iarnă a început astazi, la ora 18.14, pe Stadionul Fişt, din Soci. Ca de obicei, secretul învăluie ceremonia de deschidere a JO de la Soci, însă s-a putut afla că evenimentul va fi centrat pe istoria şi pe cultura Rusiei, cu puternice conotaţii politice şi diplomatice.

Ceremonia de Deschidere a JO de Iarnă de la Soci va dura 160 de minute şi va culmina în momentul în care Jocurile vor fi declarate oficial „deschise”.

40.000 de spectatori se află în tribunele stadionului Fişt, iar în faţa televizoarelor se estimează că vor fi aproximativ 3 miliarde de telespectatori.

Repetiţiile au lăsat să se audă un nivel sonor ridicat. Corurile Armatei Roşii şi-au făcut auzite vocile, iar mass-media rusă a anunţat prezenţa pianistului Denis Maţuev, violonistului Iuri Başmet şi grupului preferat al lui Putin, Lube.

După încheierea programului artistic va urma defilarea delegaţiilor naţionale, în ordine alfabetică, după grafia chirilică. Purtătorul de drapel al delegaţiei României va fi biatlonista Eva Tofalvi.