În perioada 29-30.01.2014 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova a intervenit în 109 situaţii de urgenţă din care 77 acţiuni de intervenţie pentru asistenţă medicală de urgenţă pe teritoriul judeţului Prahova (75) şi Buzău (2), 6 intervenţii pentru degajare copaci căzuţi în localităţile Comarnic, Sinaia şi Câmpina şi 26 alte intervenţii.
Cele mai dificile acţiuni de intervenţie s-au realizat în localităţile Baba Ana (copil 8 ani cu stare febrilă), Găgeni -Bz (bărbat cu insuficienţă respiratorie), Săhăteni – Bz. (bărbat cu multiple fracturi).
2 UTV autoşenilate au intervenit în teren pentru asigurarea accesului echipajelor de intervenţie Hidro la staţiile de pompare-distribuţie apă, în zone greu accesibile com. Izvoarele, sat Schiuleşti, precum şi pentru deblocare drumului de acces Telega – Bosilceşti.
Pentru accesul în localitatea Baba –Ana a fost utilizată o autofreză pentru deplasarea echipelor medicale şi preluarea unei persoane cu insuficienţă respiratorie.
Având în vedere prognoza meteo (temperaturi scăzute) pentru eliberarea căilor de acces în unităţile şcolare, sanitare, instituţii publice de interes comun, în dimineaţa zilei de 30.01.2014, 1030 pompieri intervin pentru degajarea zăpezii în 81 localităţi.
Pe teritoriul judeţului Prahova nealimentate parţial cu energie electrică sunt 4 localităţi: Comarnic, Măgureni, Poiana Câmpina şi Proviţa de Jos, fiind afectaţi un număr de 8513 consumatori.
Utilajele de deszăpezire acţionează pe toate drumurile naţionale şi judeţene.
Riscuri posibile pentru următoarea perioadă:
 formarea de ţurţuri ce pot genera accidentarea pietonilor;
 căderea/prăbuşirea unor arbori încărcaţi cu zăpadă;
 prăbuşirea unor construcţii ca urmare a greutăţii stratului de zăpadă;
 formarea de zăpoare/poduri de gheaţă pe unele cursuri de apă.