Astazi, vorbim despre o vreme frumoasă şi anormal de caldă vom avea parte în zonele de deal şi de munte, unde norii se arată doar trecător pe cer. În celelalte regiuni vor fi înnorări şi local va fi ceaţă, mai ales în primele ore, dar pe arii restrânse aceasta va persista chiar până în jurul amiezii. Pe arii restrânse, în estul ţării, va ploua slab sau va cădea burniţa şi drept urmare, acolo unde temperaturile sunt negative dimineaţa vor fi şi condiţii de polei. Vântul nu pune probleme, iar maximele se vor situa în general între -2..0 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 10, chiar 12 grade în dealurile Banatului.
Dacă încă vă aflaţi la munte maine, aţi făcut o alegere inspirată, pentru că aici vremea rămâne caldă şi în general frumoasă. Cu siguranţă departe de ce ar fi normal în luna ianuarie la noi în ţară. Norii aleg totuşi să se arate prin regiunile mai joase, unde ceaţa şi, din nou, burniţa fac legea. Plouă slab prin nord-vest şi doar la peste 1800 de metri, prin nordul Carpaţilor Orientali mai ales, sunt şanse să ne întâlnim cu câţiva fulgi de nea neconvingători. În aceste condiţii, temperaturile pornesc numărătoarea de la minus 2 grade în regiunile în care ceaţa nu se ridică peste zi, dar urcă spre 12 grade în dealurile Banatului, anunţând o zi de primăvară în plină ascensiune.
Prima sâmbătă din acest an rămâne cu aceleaşi date meteo: vreme caldă şi însorită la deal şi la munte, unde maximele ating şi curajoasele temperaturi de 13 grade în Dealurile de Vest, în timp ce în sud, est şi centru ceaţa bifează cel puţin până la amiază, păstrând avântul termic la 0 grade în estul Transilvaniei, de exemplu.
Săptămâna se încheie aşa cum a început: cu nori răsfiraţi peste dealuri şi munţi, unde temperaturile cresc spornic şi spre 14 grade, cum este cazul în Banat, în timp ce în zonele cu ceaţă şi nori, la câmpie, maximele se pot opri şi la numai 1 grad. Dacă aşteptaţi să vină iarna, mai trebuie să aveţi răbdare.
Pentru că singurele semne iernatice se arată la munte, pe creste înalte, unde ar putea să cadă ceva lapoviţe şi ninsori. Vântul prinde totuşi putere prin sudul Banatului şi în jumătatea de nord a Moldovei, ca şi pe platourile munţilor. Pe scurt, temperaturile continuă să fie mai mari decât normal şi la începutul săptămânii viitoare mai ales în zonele înalte de relief, iar ceaţa şi burniţa vor fi fenomenele meteo principale pentru zonele joase.