În ciuda condiţiilor precare de pregătire, atletismul prahovean demonstrează că se află pe o pantă ascendentă, mai ales datorită sacrificiilor realizate de antrenori şi sportivi, în egală măsură. Iar faptul că reprezentanţii comisiei tehnice a Federaţiei Române de Atletism a selectat în loturile naţionale de juniori şi cadeţi patru sportivi prahoveni şi o antrenoare în colectivul tehnic, accentuează progresul atletismului din judeţ.
Astfel, pentru acest sezon competiţional în lotul naţional de juniori se regăseşte Ionuţ Marius Dumitru, de la CS Telecom Petrom Slănic-CS Târgovişte, atlet pregătit de antrenorul Gheorghe Muşat. Născut în 1996, sportivul prahovean este unul dintre cei mai valoroşi atleţi ai ţării pe distanţa de 5000 m, cel mai bun timp al său în 2013 la respectiva probă fiind de 5.18,38 minute, performanţă înregistrată la Campionatul naţional de juniori 2, la care a câştigat medalia de aur.
În reprezentativa tricoloră de cadeţi pentru actualul sezon au fost convocaţi trei sportivi, dintre care doi de la CS PetroEnergia Câmpina-LNPA Câmpulung Muscel, anume Oana Florentina Gheorghe şi Florian Nicolae, pregătiţi de antrenorul Mihai Pascu.

Detalii, în ediţia de mâine a ziarului Prahova.