Simona Halep, locul 4 în topul celor mai buni sportivi din Balcani

Jucătoarea de tenis Simona Halep, câştigătoare a şase turnee WTA în sezonul trecut, s-a clasat pe locul patru în topul celor mai buni sportivi din Balcani în anul 2013. Simona Halep, în vârstă de 22 de ani, a câştigat în 2013 turneele de la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia.Cel mai bun sportiv din Balcani în 2013 a fost desemnat tenismenul sârb Novak Djokovici, câştigător la Australian Open şi la Turneul Campionilor. Djokovici, locul 2 ATP, a primit această distincţie pentru a treia oară consecutiv. Pe locurile următoare s-au clasat atleta croată Sandra Perkovici (campioană mondială la Moscova) şi luptătorul bulgar Ivo Angelov (campion mondial la categoria 60 de kilograme). Pe poziţia a cincea s-a situat fotbalistul croat al echipei Bayern Munchen, Mario Mandzukici (Croaţia). Acest clasament este întocmit de agenţia bulgară de presă BTA în cadul unui sondaj printre jurnaliştii sportivi de agenţie din regiunea Balcanilor (Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia).

Lucian Bute se luptă pentru centura de diamant

Lucian Bute se luptă mâine, 19 ianuarie, la Montreal, pentru centura de diamant la categoria semigrea cu Jean Pascal. Este prima gală din acest an a pugilistului român, iar Digi Sport 1 transmite, în direct şi în exclusivitate, de la ora 03.00, ora României, prima luptă a lui Bute din noiembrie 2012 încoace, atunci când românul l-a învins pe Denis Grachev şi şi-a adăugat în palmares centura NABF la categoria semigrea. Înaintea duelului cu pugilistul canadian Jean Pascal, Bute s-a arătat extrem de încrezător în şansele sale. “M-am antrenat foarte bine, nu există absolut nimic care să mă oprească. Va fi un spectacol în ring, îmi doresc să câştig şi sunt convins că o pot face”, a declarat el după un antrenament care a fost deschis publicului.
Meciul dintre Lucian Bute şi Jean Pascal este principalul eveniment al galei, care va începe în noaptea de sâmbătă spre duminică, de la ora 03.00. Partida Bute-Pascal va fi difuzată de la ora 06.00. Meciul dintre Lucian Bute şi Jean Pascal a fost programat iniţial pe 25 mai 2013, la Montreal.
Însă, cu câteva zile înainte de meci, pugilistul român a suferit o accidentare la mâna stângă, în cantonamentul din Florida, partida fiind amânată.

România a coborât pe locul 33 în clasamentul FIFA

Echipa naţională a României a coborât o poziţie şi se află pe locul 33, cu 734 de puncte, în clasamentul FIFA Coca-Cola dat publicităţii joi, informează site-ul oficial al forului mondial. În această ierarhie continuă să conducă Spania, urmată de Germania şi Argentina. Primele zece poziţii în clasamentul FIFA sunt ocupate de următoarele reprezentative: 1. Spania 1.507 puncte, 2. Germania 1.318, 3. Argentina 1.251, 4. Columbia 1.200, 5. Portugalia 1.172, 6. Uruguay 1.132, 7. Italia 1.120, 8. Elveţia 1.113, 9. Olanda 1.106, 10. Brazilia 1.102. Următorul clasament va fi dat publicităţii la 13 februarie.